LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, April 26, 2016

hello

As salam.

It's been a while.lama tak tulis tu sebab takder benda baru happened pun.all goes as normal.nothing to write or to complaint.so far so good ..alhamdulillah.this weekend ,planning to balik kg since ada cuti extra sempena hari pekerja.dah kata hari pekerja,so elok la bercuti.since perlis tu bukan dekat dengan key ell,kami sambung cuti sampai selasa.means that hari rabu la baru masuk kerja balik.best :).

Life as usual,weekdays kerja-balik tidoq.pastu weekend ada macam-macam aktiviti.haritu dapat la kemas rumah and pasang few frames kat dinding.yang best tu,gambaq takdak,ada frame kosong ja.pun boleh..janji nampak berseri rumah.

Semalam,masa tengah makan dinner,tetiba si eryna datang peluk mama,pastu boleh dak selamba dia cakap " mama ni ...makan..dah gemuk la"..huwaa nak nangis ka nak gelak.mujur eryna yang cakap,mau pak dia yang cakap,mogok takmau masak setahun.baru tau.sobs sobs.si budak kenit ni,sesuka hati dia ja tau.mulut takdak insurans.kecik ati mama.nampak sangat kan budak tak menipu.makna nya apa,sedar la diri sikit ..bila nak diet tu.......





Ni budak yang kata mama gemuk tu.merajuk pun takdak guna,macam la dia kisah.malam-malam,nak tidoq paksa suruh peluk and kiss dia banyak-banyak.peel terbaru,dia akan lari mai kat kita, so kita pun peluk la.tapi,siap bagi arahan pulak "mama panggil la nama eryna jugak"..jadi,waktu dia panggil "mama sambil lari tu" kena la kita panggil "erynaaaaaaa" gitu..ala-ala hindustan pulak minah ni.hihi.


Dalam pada nak diet tu,belek-belek phone..tu dia bersepah pic makanan.nampak sangat mental kan.
Sebelum delete pic makanan ni,elok jugak update dalam blog.







Ni masa makan kat kedai di cyber jaya.dah lama hasben dok cerita kata sedap makanan kat sini.tom yam best la ,apa la.tapi ,masa p makan tu,biasa ja rasa dia.food variety banyak ,tapi for me,tak la mengancam sangat pun.




Add caption
Add caption


Next : makanan jepun pulak.its a must la sebulan sekali,sebab kami pencinta sushi.kadang-kadang beli kat jasko ja.murah dan sedap.ni dekat citta mall restaurant ni.nama kedai tak ingat,hahaha.weekend haritu dah semangat p beli alat nak buat sushi,pastu beras sushi tak beli.semangat nak roll sendiri sushi.




Add caption
Add caption


Last ,makan kat rimba & rusa.dah lama tak mai sini.menu dah lain.saja la bawak eryna sebab dia boleh main masak-masak kat situ.sambil suap makaroni tu,habis sepinggan licin.kalau kafe child friendly ni i mmg suka sebab memudahkan tugas mak nak ambik pic makanan.hahaha.

So, well itu jer la update makanan.actually, i miss few of blogger friends yang i quite rapat la-i mean yang selalu kami bertegur sapa walaupun tak pernah kenal.tapi,now they not really active blogging.rindu sangat la.so,please update your blog ok.i tak jemu baca tau.

And now,i miss descendant of the sun drama show.finally,the show is over and kbs drama dah tayang back to back.mujur la ending best, hero-heroin tu happily ever after ,kalau tak i mogok takmau tengok drama korea dah.so,no more korean drama lepas ni sebab it's totally ruin my time.

xoxo.



Thursday, April 14, 2016

Please tengok -descendant of the sun

As salam.

Lama nya menyepi,sebab sekarang tengah demam drama korea.sebab tu malas nak tengok drama korea ni.kalau dah start susah nak berhenti.tapi depends on drama la.kalau boring jenis romantika d amour ,asyik nangis jer tu memang tak layan la.i pernah blog out dulu pasal drama korea yang i minat and sanggup tengok ulang kali.lepas tu dah lamaaa la tak tengok sebab macam tak best jer.so far for me, drama korea paling best adalah :




Full house -rain and song hye kyo berlakon.ini pun tengok sebab suka giller kot tengok shk tu.cute yang amat rasa nak picit-picit jer.apa ke comel sangat entah.rain tu i so-so jer.tak minat pun.lepas tu cerita ni pun lawak sangat.lagu semua best.




My girl - sapa entah nama aktres tu.jalan cerita dia best and of cros le kena lawak.girl tu lawa ,suka tengok.as always,pelakon laki tu so-so la.that girl ada berlakon few dramas lepas tu,tapi macam tak best sebab berlakon citer korea zaman dahulu kala.OST drama ni pun semua best.





Coffee prince- paling best.yang ni tengok berkali-kali siap ada download.si han kyul ( dalam cerita tu ) i suka giller okeh.lagipun i tak berapa minat tengok aktor muka jambu ni.lepas tu suka heroin yang sangat sempoi.ini la drama yang both aktor & aktress i heart sangat.kedai coffee ni dekat area hong-dae.after the drama, the shop is remain there tapi sapa nak pegi sana,kena la order kopi each person,tak boleh share.sebab the props semua still ada.kalau tak silap,drama ni pun terpaling hit kat korea time tu.





My lovely girl - rain berlakon dengan kristal.pun suka tengok awek ni.lawa and sweet.ada iras namee roslan pulak ( blogger femes tu ).rain masa ni dah matured.beza la dari zaman full house.ye la,full house tu,dia baru umur 20 kot.muda lagi.yang ni ala-ala matured bercinta dengan budak remaja.tapi sesuai.ini pun tengok berkali-kali.hehe.




Yong pal- Kim tae hee ( awek rain ) pulak berlakon.yang ni tengok sebab jalan cerita best and tak merepek.pelakon lelaki tu pun hensem.sesuai dengan kim tae hee.kalau nak tau,kim tae hee tu antara top list aktress tercantik and terfemes kat korea.drama ni menang banyak award gak.




And now,drama yang aku tengah angau - Descendant of The Sun.rasa nya,antara semua drama kat atas ni,i should give 100% point to this drama.best giller ok.
Mula-mula,as usual la,tengok sebab aktres cun.kena pulak song hye kyo ( SHK) yang berlakon.Masa tu, ada sapa entah share kat FB.rupanya drama ni dah few episodes tayang .i layan kat youtube jer la.terus la back to back layan.lepas tu stress sebab tunggu sambungan.dah la show setiap rabu & khamis jer.so,ulang-ulang la tengok tak jemu.

Hero dalam citer ni, Song Joong Ki.seriously tak kenal.tapi,kita tanya cik goggle and rupanya mamat ni tengah femes kat korea.baru habis military ,so this is his comeback movie and sedang elok la dia berlakon jadi askar.tapi,bukan calang askar okeh,captain of special forces.

Kalau tengok pic lama SJK ni,alahai jambu.tapi,dalam drama ni,auw manly sangat.walaupun dia muda dari SHK ( same age with mine ) tapi depa nampak ngam.shk tu memang awet muda ,jeles sangat ok.i ni,sebaya dengan dia,dah serupa mokcik dah +_+.




Cerita dia pasal askar and doktor bercinta.and they all punya relationship is bukan romantik type,tapi very straight forward.maybe nak show yang cinta matured.so si hero masa first time jumpa doktor ni dah fall in love.they dated tapi asal jumpa,mesti ada halangan.macam tiba-tiba si captain ni kena on mission.so bila terjadi for the 2nd time,doktor ni give up and tak nak teruskan.so,dorang  bawak haluan masing-masing..doktor ni with her career and captain with his mission.

Within 8 months, captain ni kena transfer g Urk ( berlakon di greece, so they set up konon ada country la nama Urk ) .dalam masa yang sama,hospital yang doktor ni kerja ada buat medical team assignment la.and doktor ni kena p sana for volunteering. captain  ni masa nampak nama doktor tu on the list dah nerves la tapi eksyen cool.comel sangat.




Part ni masa captain datang jemput kat airport nak bawak g base camp.captain tu jalan konon tak nampak la,padahal....berdebar-debar,si doktor tu pulak terkujat habis muka dia.best giler feeling masa tu.dengan music yang sangat la kena..pandai betul orang korea ni buat drama.

So,bermula lah time depa kembali bersatu di Urk,mula-mula doktor ni juai mahal la,tapi so many things happened that make them makin rapat.kena gempa bumi,kena kidnap.korang wajib tengok ok,sebab cara depa buat drama ni tak jemu.ada lawak,sedih,happy,sweet.tersengih-sengih tengok tau :).

Drama ni tengah top sangat kat korea.so far rating paling tinggi since first episode.maybe sebab ni first drama after sjk kuar military and shk tu memang femes aktres A list ,so,meletop-letop la.harini last episode, ada 16 drama semua.dekat kbs pun ada tapi kena tunggu lama.now drama dah abis,boleh tengok running back to back this sunday.siap kbs buat special 3 episode behind the scene.





Punya la orang giller drama ni,sampai ramai yang hoping the song song couple dating for real.since dua-dua single and sangat la cute together.even though shk 4 years older than him,tapi nampak sesuai sangat.i pun setuju la depa betul couple.shk tu pun dah 35 kot.tapi tu la,both pun sangat femes,rasa nya stress tu mesti lain macam.yang sorang pujaan wanita, yang lagi satu high maintenance.tengok shk tu sudah lah,berapa banyak produk or brand dia endorsed.paparazi dekat korea tu bukan macam malaysia, and fans depa pun fanatik.rasa nya artis korea ni banyak kahwin lambat and kalau kawin pun kena keep it private takut kena serbu kot.eh,dah kenapa ulasan kemain ni,hehe.

So,u all yang tak tengok lagi,boleh la start tengok sebab drama tu akan habis malam ni.sila layan back to back tak yah tidur 16 jam.hihihihi.

xoxo.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...