Thursday, October 8, 2015

Finally, makan kat shell out.

As salam.


Selalu sangat lalu depan shell out ni.abis tu,kami kan sometimes breakfast kat mamak tepi tu.dok lalu,tengok macam full jer.tak pernah la terasa nak try ke apa.
Shell out ni,dari luar takder nampak best pun.nampak cam biasaaaa jer.pastu pintu tutup kan.bukan kita tau ada makanan apa kat dalam tu.

Until la,weekend haritu,ada member call tanya.pernah p shell out dak.since she know,that i stay kat area situ.i kata,tak pernah la,dok lalu lalang tu selalu.
Pastu,the day after nampak blogger mimy hamid pulak update kat FB dia.ok,tak leh jadi ni.kena la try.at least sekali >_<.

Hari ahad malam,try lalu,tu diaaa queue memang panjang giller.terima kasih la.tak payah la nak join the crowd especially ada anak kecik ni.wonder la,pukul berapa la depa tu dapat makan.sebab shell out ni tutup pukul 11 malam.on time lak tu kata nya.
So,planned g weekdays jer lepas opis.mujur follow insta depa,hari isnin tutup.kalau tidak,kempunan la if tutup hehehe.weekdays tutup pukul 10 pm yer.


Selasa, siap lunch sikitt giller kat opis.ready nak makan seafood.sedang elok la tengah jemu dengan daging korban.bertukaq ke seafood pulak.
Balik opis,siap-siap tunggu hasben balik,mujur maghrib awal sekarang ,terus gerak la lepas dah get ready.kedai kan sekangkang kera jerk,less than 10 mins dah sampai.
Masa tu,dah 730 pm ,tengok eh dah ada yang tunggu.tapi tak ramai.2 group jer,termasuk kitaorang yang ketiga.tanya waiter tu,dia kata ada tempat,cuma kena tunggu kejap.depa letak kerusi kat luar tu,so lepak la sat situ.


Landmark : dataran sunway ( luar sunway giza ) .end lot sederet dengan nasi kandar padang kota.belakang old town white coffee.bernasib baik macam kami,dapat parking depan kedai.situ payah sikit parking.




The menu.makanan simple jer.semua seafood ada lala,udang,crab.boleh la pilih kalau nak ala-carte atau combo.i would suggest ,better amik combo sebab depa ada set untuk 2,3 and so on.kalau tak cukup,add on jer la macam brocolli,corn,nasi and lain-lain.

Kami pilih combo A.sesuai untuk 2-3 orang makan.dalam tu ada crab 500 g, udang 10 ekoq, lala 20 pcs,corn,brocolli,rice 2 pax and fried sweet potato.
Memula tu,siap tanya,cukup ker untuk 2 orang.waiter tu kata.cukuppp sangat.tak cukup kang tambah.ekekekeke.tamak sangat no.

Masa haritu.crab 500 g habis,yang ada 700 g.so,kena tambah RM6.ok la,tambah ler.ingatkan nak bagi free jer kan.uhuk uhuk.
Lepas pilih combo,pilih la nak flavour apa.dia recommend yang combination tu.ok,pilih yang tu.amik medium jer.paling pedas level OMG.




Setiap meja ada benda alah ni.yang bekas besi tu nak buang sisa makanan.sos kat tepi tu tak payah letak pun takpa.sos biasa jer tu.makan sos yang dia punya tu pun dah sedap.tisu tu wajib la sebab memang comot jer makan kat sini.




Budak ni dah gelisah sebab tak tau nak wat apa.sweet potato tu dah sampai,dia makan yang tu dulu.dalam 15 mins la jugak tunggu order.orang ramai dah masa ni.boleh dikatakan,almost all tables dah full.belum pukul 8 pm lagi pun.good business i must say.




Pose dulu la sebab tak tau nak buat apa.pakai apron adalah wajib supaya orang tau kita makan kat sini LOLs.deco simple ja kedai ni.tu habis depa bagi tulis kat dinding.senang kan.tak payah susah-susah cat or nak maintain.yang penting makanan meletop.



Dia pun nak apron jugak.so,mintak la satu sebelum dia buat perangai.fries tu pun dah habis.siap mintak lagi satu.pastu waiter tu blur.dia kata,fries dalam set tu satu jer.orang kata nak add on la.pfttt..

Dalam 15 mins tunggu,sampai la makanan.kejap lagi nak curah atas meja.nasik ada 2 ,satu share ngan eryna.kena makan nasik la ,sebab macam sakit perut ja nak meratah gitu.huhu./



Nampak macam sikit jer dalam gambar.banyakkkk ni.memang full la untuk dua orang makan.nak pulak waktu malam.tapi,seafood ni memang feel kalau makan waktu malam.siang macam entah,tak tau nak cakap feel dia tu T_T.




Uiiii sedap ni.sos dia best.kena la semua sekali.siap main ketuk crab tu,sampai terpelanting.hahahaha.puas sangat dapat meratah semua ni.siap order nasik lagi satu,sebab tak cukup.adoiiiii..




Crab tu puas hati.sekoq makan dua orang dah cukup.habis licin kami kerjakan.yer la,bayaq mahai,kalau boleh nak makan sampai kulit semua.hahahha.eh,kombinasi broccoli and jagung dengan sos tu pun terbaikkkk.sedap sangattttt..sila la datang ok.

Service staff pun baik.friendly and cepat.elok ja sikittt lagi nak habis,mek eryna dah kegelisahan.dia dah start keluar dari baby chair pastu merayap satu kedai.henfon pun dah tak jalan.itu petanda kena balik cepat.sebelum dia buat nyanyian pulak kat situ.sweet potato yang order after that pun tak habis.so,tapau la.rugi wehhhh ehehehehehe.

Overall,best.kalau ada yang nak belanja,sanggup i datang lagi.ekekekeke.
Total haritu RM 238 sebab order air ,tambah nasi semangkuk and fries tu.
Untuk set combo yang kami pilih tu harga nya RM 179.

Dah kenyang sampai tahap nak bloated.moh la balik.esok nak kerja.tu pun tengok kat luaq,orang masih ramai queue.tak kerja ke apa hampa ni.atau,tak muak ke makan lewat malam oiii.

Di akhiri dengan ini.....( tiada kena mengena )...........

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



xoxo.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...