LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, October 28, 2013

Weekend yang agak padat tapi best

As salam.

Hai, saya muncul kembali.macam chipsmore.sebab saya dah rindu bangat nak sembang kat sini.uhuk uhuk.
Btw, takdak laa apa yang baru.rumah masih belum kemas.pening la bila banyak sangat barang.janji janji pelesu nak share pasal details kontraktor semua nya belum dapat terlaksana.nanti la lump sum terus yeh.

Dah lama tak share aktiviti santai kan.dah lama tak cerita pasal eryna kan.she is 1 year & gonna be 4 months soon 7/11 nanti.kejap je kan.dah berlari macam apa.lari pastu langgar semua takdak brek.semalam kan ,dagu dia boleh plak bengkak sebab nya sambil lari sambil bawak tumbler.pastu jatuh pastu kena dagu.pastu calar.berdarah skit tapi mek tu rileks jer.nangis kejap pastu lari lagi.nak jadik pelari pecut kot.


Hai,ada orang rindu saya tak.banyak ni jelah rambut saya pun.hari hari mak nas bbsitter ikat rambut konon nanti panjang pokok kelapa.tapi tulah ....cenggitu jelah ghupenya.ni kat setia city mall ,lepak minum kat starbak sat.kat sebelah stage tu karaoke apa ke.ada pompuan tu sora dia sedap giller.ingatkan misha omar tengah nyanyi.pastu cik eryna tuang air ,abis basah baju dier.



Ni sebelum p setia city mall.Lunch kat famous thai plaza masalam.sedap.ni kali ke dua makan kat sini.tomyam tu sedap oiii.order tomyam seafood, ikan kerapu with kerabu mangga ( marveles yang hamat ) ,pucuk paku belacan & sotong goreng tepung.air asam boi & tea.semua sekali rm 124..pelik haritu p macam kurang sket ,padahal order yang sama, upernya depa charge titbits & towel basah.ingatkan free.ngok ngek kan.hmmmmm.

Ni pulak cerita hari sabtu.eh ,terbalik..saja ja bagi u olls aktifkan minda baca terbalik.hikshiks...

Dalam kui 10 pagi gitu after breakfast kat mamak ,terus shoot p empire subang.ada training grup we olls.grup Shaklee lah.ehem ,i kan business woman yang berjaya ( insya allah ,kena sebut selalu supaya jadi doa kan ) .so sebulan sekali grup kami memang plan buat training ni supaya ahli ahli baru especially tak terumbang ambing or konfuse.



3 jam meaningful session.pastu sambung coaching kat whatsapps grup sajer.senang kan bisnes gini.anak anak pun kita tag along.eryna masa ni abah dia bawak p main games kat kids zone.oh ya ,details untuk bisnes dgn shaklee boleh terjah my bussiness blog , klik sini , SHAKLEE BUSINESS WITH FAD .



Nampak cam sopan je kan.ni baru nak warm up.nak ajak balik bukan main payah.dah syok takmo balik dah.suka dia kat dalam tu ramai kawan.

Eryna memang pandai ber sosial.ikut mama nyer ler tu +_+. maybe sebab kat bbsitter ada lagi 2 orang budak yang beza setahun jer.pastu rumah sebelah tu pun ada baby.pastu jiran atas pun ada anak baya2 eryna.and depa ni suka berlonggok.time aku balik nak amik eryna ,riuh la rumah dengan budak budak.eryna pun enjoy.tapi, yang syok tu ,everytime aku datang ,dia dengar je suara mama dia yang merdu ni  >_< , terus lari nak ikut balik.sweeeetttt sangat tau......


Gambar penutup blog...bersama geng PAF. yang sebelah i olls tu ,pakai jeans tu geng lunch masa kat opis sini.pastu dia resign ,sama2 buat shaklee.income dah 10k wooo..i is jeles.insya allah aku tengah mengejar nih.alhamdulillah jugak ,next bonus ( ikut kiraan kasar aku la ) bakal mencecah 4k.syukur ya allah.target aku , nak sangat work at home mom ( wahm ).car bonus pun dalam genggaman dah.

Macam pagi tadi kan ,eryna tidoq jer.sebab kami kan dua hari berturut2 berjalan sana sini balik lambat.merayap la.p rumah sedara la..
Pagi tadi salin pampers pun dia blur.masuk keta sambung tidoq.sebab tu aku berjanji yang insya allah by next year ,aku nak wahm .jaga sendiri.tak perlu kejutkan dia dari tidoq sebab nak antar pengasuh.tapi income masyukkkkk.kena double gaji baru nak resign.doakan aku cepat cepat dapat 10 k pastu nak tender.hehehe.

Ok,itu jer nak citer ..bye bye..eh ,i dah ada instagram.add me : Fadlinamn.

Wednesday, October 16, 2013

Kami dah pindah....hello new crib

As salam.

Apa habaq u olls.masih adakah yang setia membaca blog picisan ini.am so busy u know.nak tulis pun kena cari tune.sebab bila lama tak buat rasa lemau.pastu terus pikiaq & pikiaq apa nak tulis.
Ok,yang pertama nak update..ai is already moving.yer ,dah selamat masuk lah rumah baru saya ( apartment btw ).tak tau nak start dari mana.ada yang request nak no kontraktor.nanti ai bagi tapi not thru blog lah.kindly pm me personally at my no or email ( tengok kat label shaklee tu ).

Cerita pindah rumah :

Finally ,after 2 weeks ( almost 3 lah jugak ) maka siap lah wet kitchen cabinet ( masa beli previous owner dah buatkan dry kitchen cabinet ) .since our yard quite besar untuk sidai kain ,so we decided to extend wet kitchen kat belakang.sebab i hate the concept ,orang masuk rumah nampak kita tengah masak.so ,there is a door to hide the cooking activities ( lah sangat ).




This is the yard before renovate.hanya ukuran 8 kaki which can fit 2 sinks with hood & hob.memula ingat nak biar togel kat atas ,but my ayah came with the idea to cover all up. sebab kos nya tak lari jauh.
Since this is our first time handle the kontraktor both of us doesnt have any idea how the cost will be.from plumbing,wireing bla bla.untuk buat kc ni ,we olls ingatkan kabinet tu & table top je lah.upernya include the plumbing semua.itu yang mahai sebenarnya.kita mintak jugak kontraktor yang sama buatkan bar counter ,so boleh la verangans minum petang dgn cucuq pisang mengadap club house.gitew...

Kontraktor ni my fren yang rekomen.puas la cari sana sini.ada yang datang tapi tak buat table top.tak buat plumbing..just kc semata.susah jugak sebab kalau boleh biar sekali harung.senang.last minute dapat kontek & terus la agreed.biasa lah ada ayah aku memang dia mintak diskon gila gila punya.hahaha.i can say,its quite cheap.tak lah ,reasonable for kl price.sebab umah ayah aku kan baru buat ,so dia tau la kos brp nak kaver.in fact ayah aku lagi teliti bab nak beli materials dari kc sampai la ke sinki.macih ayah tolong kami.

Pastu ,memula tu ingat nak buat la jugak plaster siling ,cornice etc tapi dalam keadaan mengejar masa with minimum bajet tuk renovate so kita decided tak payah buat.lagipun rumah masih dalam keadaan cantik ,takdak cacat cela.our bajet memang lari banyak sebab we have to buy everything from katil to tv to washing machine ,peti ais ,sofa yada yada.semua nya lah.and ini semua dah cost waaaa...mau nangis nak mention the costs.then kena cat whole house sebab nya kaler yang tak kena di jiwa raga kami.




Eh..eh apa nak cerita.dah blank lagi.teaser sikit lah rumah baru kiter.ni lah dia standard rumah kotak zaman sekarang .ini snap dari pintu depan.our dining hall & living hall.abaikan objek yang sibuk berlari tuh ( yes, eryna is running, panjat & mulut pot pot pot pet dah skang ) ...nanti kita show show gambar dapoq & bar counter yang cinonet itu.bye bye.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...