Friday, September 6, 2013

Buffet lunch again at Flora kafe ,the ampwalk .

As salam.

Dah lunch ke u olls.ai olls dah settle makan buffet kat flora cafe bawah ni je ha.remember last time , i was saying that the food is not that good ,tapi hari ni nak cakap sedap.hehehe.mungkin dah tukar chef kot.apa apa pun deco flora cafe ni memang meletop as always.

Actually ,ni second time makan buffet kat sini.in my entry last time ada gak tulis pasal buffet ni.it only on friday.so ,jangan tetiba datang hari lain sentap cari buffet takdek.for lunch hours only.other than friday ,they are having lunch set menu for RM 10+. which total dalam RM 11 macam tu la.pun sedap jugak.tapi cuma 2 choices jer ,either nasi or soto or lontong or mee ke.kira nya nasi tu mmg ada & other one tu bukan nasi.mostly the dishes more on Johor punya taste.



Lunch dengan kakak angkat homey homey nih.Flora ni kalau masuk cam ala ala fairy tales.sebab nya segala props yang depa guna time deco wedding orang depa deco balik kat kedai.owner ni provides wedding props gak.ala wedding planner tu.even scha & awal pun buat press conference kat sini,time tu dynas pregnant anak no 2 tu.and masa Marion counter nyer wedding pun dia yang buatkan kot.segala props bunga bunga dia hangkut deco sini pulak.cam ala ala rumah org kawin dah.


Eh,aku pernah makan kat sini pastu erra & scha shooting cter sengal "kelas ku maria tu ".cun ok erra.kurus plak tu.siap betul betulkan seluar time nak shoot.aku time tu dgn makan dgn colleauge.pastu cuak takut muka masuk tv sekali.sebab kami betul betul duk belakang depa.so, elok depa duduk ,tak sempat director nak suruh act ,terus bangun.eceh ,macam kau glemer sangat nak chow gitu kan.sekali tuan director tunggu kami blah baru start.kihkihkih.


ok,back to menu, today's punya banyak Johor selections.ada kuah lodeh ,daging Jambi ( yang ni tak tau dari mana ,i assume Jawa jer ) ,sambal jawa ( marveles gila ) ,stew ayam & sambal sotong.giler best kot semua ni.oh yes ada jugak kerabu taugeh & ulam belacan.yummeh.terbaik u olls.2 kali aku tambah sambal jawa & daging jambi tuh.hew hew.perut orang ke naga nih.konfuse...



Bahagian nasi putih & lauk pauks


Daging Jambi terbaik sangat sangat.


Sambal jawa udang banyak ,tempe banyak.suhun banyak..arghhh semua banyak & best tak kedekut.



First round kita rasa ayam stew dulu.daging tu sebab tak pernah try ,so amik la 2,3 hiris.sekali dah rasa memang best terus tak leh tahan kena tambah lagi banyak banyak.padahal bfast dah bedal nasi goreng left over semalam & cucur cempedak mak aku gorengkan .apa ke pelahap sangat aku ni ???



Second round amik extra sambal jawa ,daging ,sotong & lodeh.ya hampun ,bila tengok balik cam tak percaya kegilaan apakah aku makan macam tak makan setahun nih.gilos.siap tambah nasi putih satu senduk sebab cam peliks nak meratah lauks saja.



Ini section tuk desserts & menu ke dua la kira.ada laksa johor ,rojak buah ,bubur pulut hitam ,pulut sekaya & tembikai.air plak sirap selasih & air kosong. adoi ,duk taip ni rasa nak terkeluar balik plak makan banyak sangat.konfem tak payah dinner la kalau cenggini kan.


Laksa johor terbaik jugak.banyak kot ulam depa sedia kat situ.kira memang complete la.cuma aku tak suka bawang semua.so just letak taugeh & ulam apa ntah.kuah nya fuh sedap ya ampun.terasa semua lemak & ikan so fresh i tell u..oh flora ,u've got my full credit today.

And rojak yang best jugak.huhuhu.how lar semua pun sedap terbaik nih.2 kali aku tambah rojak.letak kacang & bijan penuh penuh menggunung baru puas makan.mau beli kat tepi jalan mau depa charge aku RM5 ,so sementara buffet amik la banyak banyak janji tak membazir.




Dan kita sudahi dengan tembikai ,bubur pulut hitam & pulut sekaya.since pulut hitam tu biasa biasa saja so kita tak yah amik gambar dia.pulut sekaya pun sedap.sebab dah full sangat so ,makan yang ni pun dah membawa ke arah nak pengsan satgi.



Ok.dah habis upload gambar.puas hati dapat review semua makanan.sekarang ni memang payah nak amik pic sebab eryna suka menyibuk.kalau dia nak bergambar takpa jugak ,tapi dia sibuk nak hempaskan fon aku.oh kenot kenot.so ,baik simpan lek lok .makan situ diam diam.ni ,alang alang dah lama tak amik gambar makanan ,marilah kita lepas gian...

Oh yes, harga buffet nya RM25 after tax.kelas jah ,flora cafe dah ada tax.ingat lagi 2 tahun lepas masa depa start buka ,set lunch dia RM 10 nett. pastu macam macam selections.hari hari makan sini,tetiba depa naik harga ,maka kami pun beralih arah.now dah ok ,kita datang sini balik.nanti dah muak sila p makan kat sekolah belakang opis ni.

Di akhiri gambar jelitawan....................



Happy weekend semua.nak amik mood sambung keje dengan perut yang penuh.
Alhamdulillah..


Wednesday, September 4, 2013

Weekend yang tak habis habis

As salam.

Helloo..ada yang merindu ker.i know lah ada orang tak sabaq duk tunggu bila la nak hupdate nih.siap request plak yer.ok lah,am a little bit busy.to be honest ,mmg busy.70 % of cos sebab bisnes.mihmihmih.
Keja opis pun banyak jugak sebab hari tu kan cuti lama time raya ,so bila masuk ,en boss pulak cuti sebulan.time ni jugak la ada project dah closed so report kena antar cepat .finally ,semalam dah selamat settekan yang urgent tu.ni ada lagi 3 projects kena buat report ,tapi later2 la.i is penat hadap report 3 hari straight.

Cerita apa yeh.oh yes.open house la kot.every week memang makan free sekarang.at least until last week.yang mana jemput ,so far memang kami sampai.tang jem tu tak yah cerita.its a part of the story jugak.takder jem tak key ell la kan.So,last saturday , i have attending a session with my team kat sri kembangan.cerita pasal ni kena kat the other blog la.am not gonna mix my personal stories with my business online here.sikit sikit boleh lah.so, boleh usya SHAKLEE LOVES ni yeh.itu pun tak sempat ber update.busy coaching anak anak kat grup FB & whatsapps katanya .hiks.

Ok,back to open house tu.so, we were attending like 5 or 10 houses.macam tu.antara nya open house anak bisnes aka my fren during school time.masa sekolah tak ingat pernah tegur ke tak.pastu bila found dkt FB she's doing baking ,so order cup cakes masa tunang dulu.pastu kawan2 macam tu la.she became my regular kastemer & now she joined the bisnes.




Opps.on the same day jugak p shah alam.rumah geng shaklee jugak.my good fren masa kerja.dia resign masa i bersalin tapi few times jumpa lepak.sama2 join shaklee.sama2 bersaing secara sihat dalam satu kumpulan.best sangat oo.macam race kereta kot.

Then ,a few open houses yang tak sempat nak bergambar either mmg tak ingat or eryna tengah melasak.so,apa yang ada je lah.



Yang ni kat denai alam gak.same area as my fren's house tapi area baru.rumah 2 half storey.kwn asben masa school.cantik rumah nya cuma i just dont like they design.dont like the idea developer buat dry kitchen kat bawah & wet kitchen kat atas.macam pelik jer.apa2 pun rumah abang nuar jeng khabarnya kat row belakang tu jer.i dah tau no berapa ,jalan berapa.hihihihi.stalker sangat kot.


Oh yes,now our house dah start reno.last thursday baru start sikit.kena buat start dgn wiring dulu.pastu plumbing.semalam kami p la visit.selalu mmg after work asben p tgk progress.so far so good.hopefully sempat la siap in 2 weeks.after that nak kena cat satu rumah.nasib rumah kecik so proses tu might not taking too long if they work on time.esok insya allah nak masuk ekon kat hall & bilik.steps by steps.kedai sen heng ,kedai perabot & macam2 kedai yang kami p beli barang asyik kol bila nak hantar barang kak.adoi ,nilah dier, haritu time nak beli kata leh simpan 3 bulan.ni baru nk msk sebulan dah kecoh tau.langsir kat nilai pun tak p amik lagi.uish..list panjang nya nak ingat.cepat2 masuk so that i can concentrate to benda penting yang lain.




Teaser sikit la progress rumah.,this is our wet kitchen yang berukuran 8 kaki jer.dry kitchen dah ada owner lama buatkan.so,basically kat sini untuk masak & laundry.we are planning to install slide window so that jirans sebelah tak nampak.i kan seksi kat rumah.hewhewhewhew.



Kat tepi ni nak buat table top ala ala bar counter .so,nanti boleh dancing ala ala coyote ugly LOL. >_<.
Suruh depa pecah sket kat tepi tu so that tak nampak semak.so this is how it looks like from the main door.



Iklan lagi ,ni dinner semalam kat restoren serina anak chep wan.kat the strand kota damansara.sebelah Ariani tu ajer.she has a farmasi cosway nearby ,so mmg selalu la dia kat area sini.hari tu p cosway tu jumpa dia .,semalam pun dia ada kat restoren.she is sooo peramah.the food is okey la.nothing to shout about.rasa cukup garam semua.habis sepinggan jugak makan.hahaha.and durian crepe tu pun sedap jugak..errr,my first time trial..so ketinggalan zaman kan.hahaha.

ok then,,nak update blog lagi satu pulak.hari ni rest from report kejap.boleh ker gitu.>_______<.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...