Wednesday, June 26, 2013

Aktiviti sebelum jerebu

As salam.


Hari ni dah masuk hari ke 4 dah jerebu.so far, macam dah ok sket.semalam masa masuk opis ,bangunan klcc dah tak nampak dari bilik aku.selalu elok jer nampak.alhamdulillah ,today getting better.
Jaga diri baik2 yer u olls.minum air masak banyak ,insya allah.aku pun risau gak sebab travel dgn baby kan.hopefully antibodi eryna kuat la hendak nya.

Masa sabtu kan belum teruk jerebu kan.so ,kami kuar p carik kontraktor untuk reno rumah.ada la jumpa ,but depa pun dah full.tengah survey2 lagi nih.mana tau ada yang lagi best.penat jugak la sebab walk in gitu jer kan.petang sket ,p Citta Mall. cadang tu nak ke Harvey Norman & Macy ,nak tengok la barang elektrik & sofa all.sekali ,harvey akan ada sale for raya ,so ,might as well tunggu ajer.bukan nya kami nak move out lagi pun dari umah sekarang.tunggu ujung minggu ni nak serang depa.so far ,aku dah survey banyak,so if ada good price ,memang terus beli.takmo tunggu dah.

Ended up dinner at Chawan ,citta mall.


Sedap air ni.tak tau apa tajuk.yang aku ingat kiri - kopi kemaman , kanan - kopi muar.dap dap.


Set nasi with asam peda tenggiri ,sotong goreng kunyit & telur masin RM 13.90.ini bukan utk aku.tekak aku dah tak lalu makan nasi.laki ku kata berbaloi jugak price nya sebab sedap & ikan tenggiri pulak tu.


Mee bandung.memula order mee rebus ,tapi tulang dah abis.order je la yang ni.telur tu kan half cooked ,aku mana gheti makan.so ,mintak depa masakkan bagi fully cooked.hehehehe.....




Tauhu bakar.sedap.kuah nya pun best.patut jadik appetizer ,tapi lambat sampai ,jadik la dessert gitu.





Dan ini budak yang ala2 gangster .memula makan nasi aku bawak kan ,pastu tetiba nak makan timun.habis ok timun tu dia belasah. +______+. siap menangis2 bila aku tak bagi sebab dah banyak sangat dia makan.si tembam ni pulak peramah.kemain dia tegur orang meja sebelah.nasib budak tu layan jer.terlebih ramah ni.well, ikut mama ,mesti lah peramah kannnnn...........

Overall ,ok la makan kat sini.price pun ok.view is nice.makan waktu malam ,lagi cantik.tenang.citta mall ni memang sunyi sket.agak privacy.me likey.nak makan kat wondermilks pun tak payah susah cari parking macamkat uptown sana.


The end.

p/s : Oh yes ,cuaca jerebu gini ,elok korang try Nutriferon .its so good untuk immune booster.takmo la sakit nanti kena makan ubat kan.ubat tak sedap. Nutriferon ni sedap ooooo...PM for special member price.sesuai untuk semua peringkat umur.




Nutriferon from Shaklee

Ber dim sum di PNB darby park

As salam.

Tadi lunch makan dim sum.yeay.tercapai hasrat nak ber dim sum puas2 before bulan Ramadhan.
Ada member kat opis ni nak resign.usually ,memang akan buat makan2 kat sini.between we olls je lah.takder lah satu opis tu di hangkut.last makan dim sum kat sini masa pregnant dulu.time tu ada 2 colleagues resign.sorang tu ke geneva.kawin dengan orang spain ok.

Best nya dim sum kat PNB ni sebab memang murah.selection pun banyak.makan sampai pengsan.tapi, bukan lah buffet macam kat Quality hotel.i remembered those days, ada buffet kat situ every friday.its only priced less than RM 20 per person.sebab nya ,buffet for 5 person ,free 1 .so,we pergi berenam & divide balik ,untung la bayar sooo murah.buffet nya pulak memang free flow.siap ada selection nasi goreng & desserts.not sure if they still hold the promotion.


Restaurant ni kat dalam PNB ,tapi tak boleh masuk ikut pintu depan PNB tuh.nak senang ,if nak park keta ,terus ke belah belakang ajer.restoren kat 8th floor.if happened to park kat dalam hotel ,jalan kuar sket ke belah belakang.memula akan jumpa restoren korea.tak jumpa jugak ,tanya je lah pekerja situ,semua orang tau.


Rombongan kami berlima ajer.full house during lunch time.datang awal la senang tak yah tunggu lama.order je semua kat menu.semua pun sedap.hehehe.


Yang ni free together with chinese tea.while waiting for the dishes, leh krup krap makan kacang dulu.


Loves this one.sedap sangat ni.white radish with taugeh.kitaorg selalu order every dish ,buat 2 set.sebab kalau satu jer memang tak cukup.aku jer dah setengah pinggan.tehehehehe....



Antara menu pilihan.ada lagi tapi dah tak leh nak snap.nanti habis.hahahaha.jadik cepat2 makan ngap ngap.sedap sangat nih.pastu ada datang lagi apa benda ntah macam keoy teow tu 2 piring.pun habis.kali ni tak membazir sebab habis.ada sekali tu ,siap kena tapau bawak balik banyak bekas sebab tamak haloba +____+.



Yang ni tak sure apa.masa sampai, kitaorang macam.eh, ni apa nih.potato goreng ker.tapi, bila kawan aku makan, dia rasa cam kaki ketam.baru teringat ada order soft shell crab.hmmm..supposed bukan crab tu patut nampak bentuk rupa paras ke.ni macam banyak tepung.yang ni jer tak berapa best.yang lain sedap.


And nasi goreng kantonis ni datang last sebab waiter terlupa nak masuk dalam order.yang ni medium.memula amik small, tapi tamak takut tak cukup ,so amik medium.portion banyak jugak plus dah kenyang ,so terpaksa tapau jugak bagi ibu menganzung bawak balik jer.sedap nasi ni ,banyak udang .

Total bills : RM 102.80.murah kan.sebab 5 orang makan.ok aper.kenyang lagi sampai dah kena bukak butang seluar jeans nih.hewhew.tapi, sebab 4 orang belanja ,so tong tong sorang RM 25 ok la kan.still affordable.ni adalah kali ke 4 aku datang sini.insya allah ,akan datang makan lagi lepas raya la kot. >_<.


p/s : Mealshake promo sampai hari ahad ajer tau.lepas ni harga back to normal.aku akan ke branch Shaklee ambik barang.anyone nak order,sila kontek aku cepat2 ok.



Tuesday, June 25, 2013

Beg mekap saya

As salam.

Tadi aku p klcc kejap.sebab nya nak beli farewell gift kat colleague di Indon sana.patut nya aku pegi sekali  kat sana,tapi macam biasa boss ku yang sangat baik tu kata takper la.dia jer yang p.sebab nya dia tau aku payah nak kena bawak eryna sekali.nak p tu pun bukan lama ,dalam 3 hari jer.nanti letih jer yang lebih.so far, aku lum sampai seru nak tinggalkan si bam bam itu.

Eh..lari betul dgn tajuk.haha.sebab p klcc ,so after beli hadiah,aku pun p la Sephora.nak redeem welcoming gift.hari tu ada beli lipstick Sephora, buat member kad pastu dpt free gift.before expired better la cepat.aku plak posa hari ni.gigih mengganti nih.jadik ,tak berapa ada mood nak sopink eventho tgh clearance sale kat Isetan.selamat la duit poket kan.


Tadaaa..ni ha,dapat bubble bath Sephora.bau cranberry.sedap sangat.cam nak makan jer.comey kan bekas ni.kalau ada bath tub leh la mandi buih.lalalalala.....so,apa lagi, sapa yang belum sign up Sephora leh la join free membership.dapat welcoming gift lagi.nanti besday month pun mesti dapat.


Jom pulak tengok apa ada dalam so called beg mekap.sendu ok tengok barang2 mekap aku.hewhew...



Beg mekap free gift masa p cuti cuti Korea .beli mask Tony Molly sampai berpuluh2 sebab ada member pesan.so, dapat beg mekap & banyak giler free gift dari sales girl situ.

Bedak kaler biru adalah Miyami yang sangat femes.rasanya semua orang pernah kot guna bedak ni.hihi.murah & cantik jer.from Cosway.tapi, dalam tu bukan bedak Cosway.aku beli bedak Pixy pulak.ramai kata best.memang best pun.beli kat kedai jamu RM 14 jer.

Bedak kaler hitam yang dah fade tulisan tu beli masa p  Macy USA .kelasss jah ,beli kat usa ok.haha.memang murah pun dari sini.dalam USD 30 jer.siap budak sales girl tu mekap kan lagi. Macy sana tak macam tempat kita ,juai sofa ,perabot.sana macam Isetan tuh.gituuu....

Lipstik pulak , from left - Silky girl lipstick ,pastu Sephora ,lip ice ( wajib ada ) & maybelline.yang selalu guna lip ice.lipstick Sephora tu best gillers ok.kaler dia pink tapi matte pink yang sangat soft.cun sangat ok.harga RM 40 rasa nya.tahan lama.now, tengah posa guna lip ice je la,sebab dia ada rasa cam apa ntah.kang makruh pulak.



Sephora code N 08 2249 B.ini pun sales girl yang rekomen.aku mana tau.aku memang malas nak trial & error cari lipstick yang ngam.so, aku cakap je kat dia ,nak kaler fink yang sesuai. & it turn out to be soooo nice.tenyeh banyak pun tak nampak pelik.



Last ,eye liner.another must have item.aku mmg wajib pakai eyeliner & lip ice.yang lain takdak takpa.sebab mata sepet ,kena la palit eyeliner kasik besar sket kan.ni pun sendu jer.beli jenis " In 2 It , buy 1 free 1..pastu lagi satu brand Silky girl.hahaha. RM 20 ajer.kalau sales dapat RM 16.

Ok,itu ajer.what's yours...............


Friday, June 21, 2013

Celebrate father's day kat Famous Thai shah alam

As salam.

Hari tu celebrate father's day.tak der dalam plan pun.tapi ada orang request.asyik sebut jer.eh,hari ni hari apa eh.hari apa eh.padahal............masa mother's day takdak celebrate pun.kejam kan.tapi,aku kan baik +_+ ,so, mari lah belanja makan.ikut selera tekak aku lah ye.hiks.


Ini ayah terbaik dalam dunia.kalau ayah ada kat sini,mesti aku dah ajak ayah kuaq makan.eh,masa mother's day takdak plak entry untuk mak aku yer.yelah ,sebab orang pun takdak celebrate kat aku,dah terlupa terus.eceh,macam nak menagih simpati pulak ko yer.>_<.

Semoga ayah sentiasa sihat, panjang umur & dimurahkan rezeki selalu.tak terbalas jasa ayah.masa adik ayah iaitu pakcik aku meninggal ,anak2 dia 3 orang semua ayah aku jaga.2 orang duk serumah dgn kami sampai depa masuk universiti.sebab ayah aku kata, dia adalah wali depa.jaga anak yatim besar pahala.sampai kenduri kawin sepupu aku pun ayah aku buatkan.moga Allah sentiasa merahmati ayah.

Dan, adik ipaq ayah iaitu pak ngah aku pun meninggal awal .ada anak 6 orang.pun ,depa dah anggap ayah aku macam ayah depa.sebab pak ngah aku kerja dgn sultan brunei & dok sana.anak2 semua dok perlis dgn mak ngah aku.cuti sekolah baru depa p brunei.jadi ,anything related dgn depa, memang kazen2 aku refer kat ayah aku sebab abah depa jauh.pastu ,pak ngah aku pun muda lagi dah meninggal,jadi ayah aku memang dah jadik macam ayah depa.sebab tu kazen2 aku sampai sekarang ,apa jadik pun mesti nak jumpa pak long dulu.ayah aku kan anak sulung.jadik ,anak sedara panggil pak long.ayah lah pendidik terhebat kami.

And ,hari ahad lepas ,since ayah takdak ,jadik celebrate abah kepada eryna aje lah ye.sebab tekak rasa nak makan benda2 masam,so aku nak p makan thai food.kat blog kak di ,dia selalu citer makan kat famous thai ni, so aku dah terliuq nak try jugak.


Suasana restoran.kat dalam Plaza Masalam ,sebelah concorde shah alam tu. kat tingkat 2 kot ,belah hujung sekali.ada kedai ala2 living quarters kat sebelah dia.sempat aku usya barang2 dapur.maklum lah,nak pindah katakan.tak sabaq nih.semua barang mesti baru sebab semua yang la barang tuan rumah.



Ini budak memang perlu something to distract her.if tak ,memang dia menjerit2 dalam tu,makan pun takmo dah.so,kita kasik straw supaya tak ganggu sesi pemakanan.sambil2 pantau ,kang terjolok rengkung jenuh.so far, dia gentel2 ajer straw tu.sambil2 aku suap kan pasta yang siap masak dulu kat umah.
As for now, eryna still makan apa yang aku masak & aku memang bagi bekal hari hari.susu pun still breast milk.alhamdulillah,rezeki eryna.


Tomyam campur small.cukup untuk 2 orang.habis sedut kuah.sedap kuah nya.cukup rasa, cuma ada la sket manis.kalau kurang manis, lagi umpph..but, dah cukup sedap dah tu.udang pun besar dapat,tu yang best.
Ada 2 jenis ,putih & merah.aku prefer merah.kalau putih ,kena sedap macam kat siam.teringat masa p phuket ,memang sedap betui tomyam putih nya.huish..meleleh tengah type nih.+____+.



Kangkung goreng belacan.memula order sayur pe ntah ,tak ader plak.so, amik yang ni.small jugak,pun sedap.tak la melampau rasa belacan.just nice.licin kami bedal.


Ikan kerapu tak tau masak apa..don't worry ,kalau nak order ,ada picture ,so just tunjuk jer.sedap nye.rangup.habis licin ratah sampai kepala.pelahap nya kan.yang mempelam kat atas tu pun sedap.ha, ingat dah ,ikan masak kerabu mangga.ker ??? kihkihkih.sesuka hati ja bagi tajuk.


Sotong goreng tepung.sedap.just nice.takdak istilah sotong tepung goreng.rangup.terbaik.
Order ngan air tembikai, makan time kebulur kes tak sarapan, memang habis licin .beras plak guna beras wangi siam.memang terbaik.maklum la,kat sini mana nak jumpa.rumah parents aku memang kami makan beras wangi siam ajer.terbaik okey rasanya .ingat nak balik perlis raya nanti nak bawak balik sini.

Overall ,semua sedap.price ,aku tak ingat.ikan tu ajer yang ingat. untuk portion 2 orang ,harga nya RM 50.total bills around RM 120.senang bagi range harga ,takdak lah nanti korang nak tanya lagi berapa harga.

The end.

p/s : Promo Mealshake masih ader, tinggal lagi seminggu jer lagi.lepas ni harga back to normal ok.ask me for special price.memang murah sangat.sangat bagus untuk anak-anak ,orang yang gastrik ,preggy mom, bfeed mom & pendek kata semua orang lah.aku hari2 sahur ,mesti mix ESP + Mealshake.pastu amik performance drink.insya allah ,bertenaga sampai waktu berbuka.




Wednesday, June 19, 2013

KWSP & kedai mamak jalan TAR

As salam.

Tadi lari kejap kuaq opis p kwsp, nak withdraw duit akaun 2.nasib en boss takder.tapi, kalu en boss ader pong, dia ok jer takat nak kuaq  2-3 jam tu.sebab bila aku nak amik half day, nanti dia akan cakap ,kalau takat nak p kejap tu, takyah cuti la.rugi.ok, tipu..dia tak cakap melayu.tapi,gitu la lebey kurang maksudnya.

Owh,ketahuilah aku tak berpuasa hari ni.patut nya memang nak marathon ,tapi ,ada orang cucuk2 aku kata takyah posa sebab nanti time lunch acaner nak makan sorang2.jadi ,sebagai isteri mithali ,aku pun tak bangun soq, dalam erti kata lain ,tak posa.esok & hari2 seterusnya akan ku ganti posa.apa susah ,set MIGHTY GEMS SHAKLEE kan ada.serius mengenyang kan & bertenaga.

Btw, dari opis aku nak ke kwsp sekejapan jer.awal kuar, jalan pun tak jem.senang sebab parking pun banyak kat depan kwsp tu.cuma parking mak aih ,2 jam adalah RM 8.amboi ,terlebih sket je kot.
Ketahuilah juga ,pengeluaran akaun 2 adalah tertakluk kepada terma & syarat gitu.antara nya nak withdraw utk pembiayan pengajian ,rumah & bayaran ptptn/mara.yang lain aku kurang pasti.aku pernah withdraw 3 tahun lepas utk study.pastu ,ni baru nak withdraw lagi.since rumah ni atas nama kami berdua, maka bergandingan kita ke sana.

Tak susah pun nak withdraw janji semua dokumen ada.proses semak borang & lulus tau on the spot.in less than 10 minutes ,kami pun dapat printed letter kata lulus.so, both akaun 2 semua kami bwk kuar.actually ,ada limit.ada pengiraan.sebab aku tgk pegawai tu tekan2 kalkulator tadi.

Untuk withdraw rumah pertama : ( sub-sale )

- ic both parties
- borang pengeluaran ( boleh dapat di web or kaunter .nak senang isi sesiap kat web, pastu print )
- surat kelulusan bank
- copy of sales & purchase agreement
- surat dari pemaju perumahan ( endorsed by lawyer )

additional documentation in case needed :

- lawyer fees
- surat perjanjian dengan owner lama ( pay of 10 % deposit )

dah cukup semua menda ni, nanti dia check2 pastu dia akan bagitau limit nak kuarkan,pastu dah settle akan dapat macam memo,kata lulus/gagal on the spot.nanti dalam masa 2 minggu duit akan di kredit kan ke akaun.*kayo kayo*pastu kayap sebab nak reno umah + beli barang2 baru.*

cepat & pantas kan ? less than 10 minutes semua urusan settle.aku rasa lagi lama tunggu giliran kot.bagus la macam tu kan.baru la sesuai dengan motto kwsp.eh ,apa motto kwsp ntah.+____+.

Lepas settle ,tiba masa lunch.standard la kalu p jalan TAR ,laki aku suka sangat makan nasi kandaq kat satu kedai ni.sebelah kedai tu ada kedai karpet.aku pun tak ingat nama kedai tu.mostly dlm mamak tu memang kaum laki ja ramai.aku rasa biasa je nasi & kuah dia.laki aku tu asal nasi kandaq penang semua sedap ,siap tambah lagik.


Makan nasi kandaq lauk ikan bawal.dah jemu makan ayam goreng.lagi satu,makan nasi kandaq mesti ada telor rebus baru best.padahal kalu makan nasi ,aku mana reti makan telor rebus kecuali nasi lemak tu lain ler kan.yang best adalah sambal tu.sedap.yang lain,ok lah.


Ketahuilah air teh ais ni sedap bangat.susu dia rasa lain.apa la dia guna ntah.susu cap apa tak tau.sedap.terbaik.ke time ni je aku rasa sedap.selalu aku takder plak notice air tu sedap.

Ok,itu jer nak citer.ni dah masuk opis, sila buat keja balik.ok.bye.


p/s : PROMO 3 MIGHTY GEMS IS STILL ON.UNTUK SPECIAL MEMBER PRICE ,SILA PM AKU PERSONALLY OK. SMS / WATSAP 019 4545 482.



3 MIGHTY GEMS ADALAH ESP + MEALSHAKE + PERFORMANCE DRINK .minus nutella.

Tuesday, June 18, 2013

Weekend story & Shaklee 3 Mighty Gems promo for Ramadhan

As salam.


Hari tu aku ikut p tinted keta.kan ku dah bilang ,keta dah dapat kan. so,nak buat tinted lah.kat mesia ni agak bahaya especially lady driver kan.banyak sgt kes cermin kena pecah kat traffic lite or even kat road.aku ni memang buat pendinding ayat kursi ja hari2 sebab travel ngan anak kecik ,lagi la cuak.mujur jugak ,traffic lite dari rumah pengasuh nak ke umah aku cuma 2 ajer. traffic lite first terus naik highway & last masa kuar tol highway nak masuk rumah aku.opis mate aku pernah kena pecah tingkap kat traffic lite.tak leh nak buat apa sebab tak leh move pun ,even dah honk pun payah.motor tu cilok2 je dapat lepas.keta dia kena pecah ngan helmet.seram kan.huhu.tawakal je lah.



Posing dulu sebelum p tinted.tengah tunggu nak asar masa ni.
Sama pesen kan posing.muka jer tak berapa nak sama.ramai org cakap eryna kuat muka abah dia.+_+.



Tinted ni ada macam2.aku mana lah tau.keta aku tu pun laki aku yang buatkan.yang aku tu jenis biasa jer ,yang nak tapis heat jer.amboi, mentang2 keta aku kecik kan, murahs lak tu ,so kasi la tinted biasa2 jer.yang aku tu jenis solar tinted.untuk semua tingkap kiri ,kanan, depan ,belakang RM 440 promotion.yang ni buat kat uptown damansara.nama kedai tu Solar Tinted Shop.bagi aku dah mahal lah tu ,tapi ,laki aku cakap kira murah la tu sebab kualiti bagus ,apa2 lah, janji tinted.panas sangat ,kesian eryna ,pagi2 nak tidoq pun payah sebab matahari pagi kan.

Jom tengok proses tinted keta nih.baru ku tau ,rupanya depa akan bukak pastu ketuk segala pintu.amboi,bergegar2 keta kena ketuk.dah la keta baru.+______________+. kalau orang kaya takpa lah, takat honda tu jadik keta p beli ikan saja.hewhew.



Proses letak film.kami pilih tinted jenis security kat tingkap sisi 4 ketui tuh.yang front & back tu jenis apa ntah.tapi, bukan security yang tebal macam tingkap sisi.reason behind , its very rare pencuri ( touch wood ,nauzubillah ) to pecah dari depan atau belakang.so, untuk tepi ,kira kalau kena baling dgn helmet ,penukul insya allah takdak apa.tapi, bukan la bullet proof no.amboi, heibat sangat tuh nak bullet proof bagai.


Ni dia dah elok letak.pastu dia cuci lagi nak make sure benda tu melekat okey.kalau tak,nanti ada bubbles pulak.dah la kami buat time dah nak malam.seelok nya time siang la, panas terik lagi senang film nak absorb.


Tu dia guna mesin kasi rata.yang mamat2 yang lain tu buat kat tingkap belah kiri & kanan.gedegang gedegung depa buka pastu pasang balik.



Tadaaa..dah siap.final touch up.amboi,macam sekejap kan.padahal nak dekat 2 jam jugak tunggu.dah la kedai tu takdak waiting room ,bosan nya hai.eryna siap makan nasik ,puree apple tinggal tak beraks ajer kat situ.jenuh jugak nak jaga sebab dia dah bosan asyik kena dukung kan.

Kedai ni kat puchong ,dekat ngan IOI Mall.landmark ,IOI belah kanan ( dari arah sunway ) , stesen minyak Petron belah kiri masuk kat lorong situ.aku tak ingat apa nama tempat tu..ada shop lots.agak sunyi.tinted ni jenis Huper Optik.laki aku kata dia baca review yang ini bagus.memula duk consider between V- Cool atau yang ni, last2 amik yang ini.agak mahal tinted ni ,tapi demi keselamatan ,buat aje lah kan.better be safe than sorry gitew..

And last, as usual ,

PROMO RAMADHAN : SET MIGHTY GEMS untuk persediaan Ramadhan ,


ESP , Mealshake & Performance drink.memang terbaik ok.Alhamdulillah ,aku posa rini takder lah rasa lapaq sampai kena berbuka.aku kan ada lagi 19 hari nak kena ganti posa kan.baru dapat sehari sebab tak leh tahan.nak pitam.pening after pam.tu yang tangguh2 tu ( alasan ) .so, now aku cuba ,so far so good.pam pun masih ok.lega.

Kalau untuk aku pun dah bagus ,apa lagi untuk orang yang tak menyusu.konfem amik set ni badan rasa bertenaga jer.takdak lah lemau nak masuk opis kan.pregnant pun sangat bagus amik yang ni,bagi tenaga sket kan.aku tahun lepas posa ,hoi asik nak lapar jer.time tu dah sarat kan.


Dan ,performance drink ini memang terbaik ok.cuba dulu baru tau abaq ang .terbaik sangat..........
Tekak aku ni tak kering pun.still ok.tak dehidrate.

SPECIAL PRICE ONLY FOR RAMADHAN .CEPAT TAU.

Thursday, June 13, 2013

Kenapa seller selalu suruh PM aka Private Message

As salam.

Dah lama actually ,nak buat post pasal wat the heck asal jual barang mesti suruh PM.apa PM ? Perdana Menteri ke.apa tu apa tu.oooo. Private Message.aku memang hangin jugak kalau dah berkenan tapi harga tadek.so,how to know lar.so,kena PM.oo.pastu dah PM ,tetiba tak dapat reply.lagi amarah.ok..rileks rileks.

Ni ,meh aku ceritakan sebab musabab kena PM PM nih.ha,dah berbisnes skang ,pandai pulak la ye ko nak explain.dulu separuh nyawa jugak marah2 kalau seller tak publish harga.

Aku adalah penjual online Shaklee.produk kesihatan yang terbaik pernah aku guna.end up aku pulak seriously involved buat business.memang syok abaq hang.
Untuk polisi Shaklee semua distributor tidak di benarkan .diulang TIDAK DIBENARKAN , NOT ALLOWED to publish member price.tapi boleh publish retail price.so, memang macam aku upload barang kat FB ( aku guna FB as medium online ) ,aku akan suh kastemer PM so aku akan quote harga.sebab nya aku tau, mesti korang nak rega murah aka member price kan.since policy memang tak bagi tulis harga member ,so, aku try not to violate the rules or else ada yang kaki kepochi report kat Shaklee mgt.




Ini antara yang std orang argue.oh yes,aku setuju jugak.maybe after this aku akan publish harga retails.untuk member price ,memang kena PM lah.hahaha.nasibbbb.kang kau ingkar ,Shaklee marah puloks.

Oh yes, asam garam dunia bisnes.yang kecik2 gini pun ada hasad dengki kot.biasa lah tu.so, we just follow the rules.so,untuk seller barang lain aku tak tau lah.kalau dia juai kain cotton misalan, pastu dia tak nak publish harga,,suruh PM ,maybe la dia ada special offer.ko beli lebih dapat diskon.gitu.
Macam aku, ko beli la banyak mana pun, harga member tu dah diskon dah.sebab itu je harga aku dapat pun.apa yang aku kutip adalah dari point saja.point tu pun ko ingat setakat buat jual seratus dua ratus leh dpt byk point ke senah.idakkkk ye.

And aku pun saja nak highlight ,pasal gelagat kastemer nih.ada tuh ,dah bagi harga member ,lagi nak diskon.aku pun tak paham apa lagi diskon ko nak jenab.abis ,kalau by post ,takkan aku nak bayar postage cost ko tuh kan.ko la bayar, seploh hengget je pun.adoi, memang pelik kan org kedekut gini.aku kalau dapat jenis gini ,aku memang lagi suka dia p beli dgn "kawan" dia ajer.sebab nanti ujung2 buat pening kepala aku ajer.
Ada tu ,konon nak test aku lar tu.ugut2 cakap ,"owh kawan i boleh bagi banyak tu atau banyak ni".aku akan jawab dgn penuh sopan santun " owh, ye ke.kalau macam tu ,y not u beli dgn kwn u ajer sebab i memang dah bagi member price.sorry yer"..pastu senyap.sekali ,ha datang beli jugak ngan aku.sebab kwn dia pun mmg jual harga gitu.cuma dia tak jadik beli sebab kwn dia tak reti sajes & tak pandai consult produk.ha kan..tulah,len kali jangan la nak asik berkira sampai tak munasarawak.

Apa2 pun ,terima kasih kepada kawan2 yang byk support aku.& ada jugak kastemer yang baca blog picisan ini & beli dengan aku.alhamdulillah.so far, kes aku ni terpencil ajer.terkena sekali, dua ajer.ad a jugak,kawan2 sama bisnes aku yang terkena.bagi aku, rezeki tu hak Allah .kalau ikhlas insya allah Allah permudahkan.aku pun tak berani nak tipu orang.duit tu rezeki yang aku kongsi dgn family aku,jadik darah daging.nauzubillah wei.so, apa yang penting, nak bisnes hati kena cekal,kena tabah ,kena istiqamah.aku sendiri masih perlu banyakkk belajar.


P/S : ALHAMDULILLAH.BONUS SHAKLEE DAH DAPAT TODAY.MASIH KONSISTEN 4 ANGKA.YANG SERIUS NAK BISNES SHAKLEE ,JANGAN MALU UNTUK CONTACT AKU YER.INSYA ALLAH ,AKU AKAN GUIDE SUPAYA KORANG PUN SAMA MERASA BONUS MACAM AKU ATAU LEBIH.SILA KONTEK AKU 019 4545 482.

DAN YANG NAK BELI SHAKLEE, SILA LAH JANGAN MALU YER.FREE CONSULTATION 24 HOURS.

MARI MENGGAPAI BINTANG :)



Wednesday, June 12, 2013

Rumah baru ,kereta baru & azam baru.

As salam.

Ha,jangan nak speku lelebih.its just about time ,so to happen ,ada rezki beli rumah baru , atau can i say ,our very own first house.hey ,orang lain, muda2 dah ada rumah tau.dah la tu ,rumah cinonet begitu ,kalau aku buat kat perlis sana ,complete dgn swimming pool abaq hang.
Tapi ,apakan daya, hidup di kota larangan itu ,maka nak tak nak redho je lah hakikat pasaran hartanah tgh boost gila gila tahap nak kena ikat perut nak beli rumah dan kereta baru.eh, bisnes Shaklee kan ada.ha,tu la sebab nak bisnes tu.boleh la aku berjoli macam biasa sambil2 saving.who knows in next 5 years ,aku dah bosan kerja nak work at home mom ( WAHM ) ..hidup mesti ada wawasan kannnnnn.......amboi,motivasi sangat pagi2 cenggini..



Pic pagi tadi.happy tgk anak happy kan.eryna baru baik demam.after demam ,kena ruam.nasib bukan campak.si budak gigi 4 batang ni dah 10 bulan umurnya.budak ni sengih je kerja dia.hati mama pun senang nak p opis anak oiii..


Well, back to rumah, alhamdulillah, dah selamat bayar depo 10% kat owner ,dah sign surat bank ,dah sign S & P ngan lawyer ,dah siap bayar depo utilities rumah.ha, duduk umah bertingkat gini lah.belum masuk dah mintak bayar depo.duit semua duit ye.
Insya allah ,pasni urusan pengeluaran EPF pulak.hopefully all smooth & steady je lah.katanya EPF dah efisien eh sekarang.by 2 weeks dah boleh dapat duit.elok la tu, sebab nya kami dah start survey perabot,.ingat nak reno sket kat toilet & wet kitchen.so, anyone ada kontek kontraktor yang best yang boleh buatkan wet kitchen & toilet ,sila pass kat aku ye.memang nak nih.ikutkan lepas raya dah boleh pindah.semalam owner rumah ( well ,ex-owner ) watsek cakap this week dia nak move out.so, basically ,rumah tu akan vacant until kitaorg dapat kunci which is kalau ikut lawyer ,insya allah in 2 months.

Jom tengok rumah dari luar aje lah.dalam later after dah touch up.tapi,rumah tu elok lagi.tahun 2008 baru duduk.pastu ex-owner ada anak baya eryna.rumah cantik jer pun.bersih.





Pic kredit cik goggle.cilok kat mudah jer.memang aku pun beli dari mudah jugak.nak jadik rezeki ,call owner ,malam tu deal,terus jadik.memang sangat cepat.nanti la kalau rajin aku citer sejarah beli rumah.gitu.sejarah tu.sebab sebelum decide nak beli rumah ni ,ada dok berkenan tempat lain.tapi, Allah dah putuskan rezeki kat sini, aku pun suka kat sini.nice & cosy.

Rumah aku takder balkoni pun.kat kota damansara jugak.aku memang jatuh cinta dah kat sini.takmo tempat lain dah.easy access lagipun.plus developing area.tak la sesak sangat.ok lah.nak cari landed kat sini konfem bankrup terus.so, dapat gini pun alhamdulillah syukur sangat dah.

Apartment ni ada 4 tingkat jer.aku kat tingkat 1.every floor ada 4 unit jer.sangat privasi & 80 % malay.unit aku facing club house.tak nampak swimming pool tu.nak swim kena jalan sket.aku suka konsep pool tu kat tengah2 forest plus ada tempat untuk jogging.dah nama pun resort style apartment.gitew.

Every blok beza2 keluasan sebab ada yang 1500 sq ft.itu lagi mahal nak mampos.tahap boleh beli landed house kat subang bestari sana.aku punya 1001 sq ft ajer.ok lah ,family kecik.ada rezki later2 ,kalau landed house tak mahal nak mamps, mana tau dpt beli kan.kalau tak ,balik kg buat banglo kat tanah ayah aku lagi bagus.RM 400k dah boleh buat banglo kat perlis sana.

Pastu ,dah elok settle loan rumah ,tetiba kan.keta laki aku asik buat hal.tensi ok.hari tu naik cameron tetiba ekon rosak.not funny okeh.panas.giller kan.turun cameron sampai perlis takder ekon.ko mampu ? kesian anak aku lah.dia mana leh nak panas.kulit cap oversea gitu la.nak sejuk saja.nasib tak demam.oh well,keta 10 tahun plus its proton ,what u can expect.dapat bertahan sebegitu lama pun dah syukur dah tu.

So, after put on consideration ,ok jom tukar.sebab keta kelisa comey aku tu pun dah nak abis bayar ,ingat nak buat full settlement terus ,so, boleh la top up bayar keta baru.gitu.hidup laki bini syer syer la apa yang boleh kan.


Tunjuk vontots sudah.lepas ni anak dah besar, tukar mpv pulak.skang ni pakai la dulu keta sedan gini.tambahan kami ni kampung jauh,so berbaloi la pakai gini.bagi aku yang bukan la hidup mewah kan, so, apa yang ada biar la alah membeli menang memakai.alang2 nak lenjan habisan ,biar la yang betui2 worth the money.jangan kau buat hal sudah.review pun best kan honda ni.

Keta kelisa aku masih kekal of cos.takkan ku jual okesh.dah umur 7 tahun nih,tak pernah ok keta tu buat hal.nak cilok2 memang best sangat.zup zup dah lepas.so far, tak nah jalan jauh sampai luar kl/selangor.keta aku pakai p opis .kira hari2 travel dlm 65 km la kelisa tu.laku lagi tu.ada org sanggup nak beli RM 20k.


Kelisa tengah mandi.kesian dia..dah berbulan tak sental.sayang betui aku ngan kelisa ni.beli masa dok kat uitm lagi masa tu.pastu bawak p opis.travel dari kl ke sunway.pastu now dari kota ke kl.sangat berjasa nih.low maintenance lagi.

Eh, panjang sangat cter.dah, nak lunch.ops yes.ada offer baik punyer nih.

PROMO SHAKLEE : BUY 3 BOXES OF KOLAGEN AT MEMBER PRICE & U ARE ENTITLED FOR FREE MEMBERSHIP WORTH RM 75 AND CASH BACK REBATE RM 34.
WHAT CAN I SAY.SHAKLEE COLLAGEN MEMANG TERBAIK OKEY.SERIUS TAK TIFU PUNYA.SILA KONTEK SAYA LAJU LAJU : 019 4545 482.



SAYA MAKAN YANG NI PAGI PAGI.MAKAN OK MAKAN. +____________+.

Tuesday, June 4, 2013

Tempat feveret Eryna si bam bam

As salam.

Kat umah aku sekarang ,ada 2 tempat si bam bam ni suka lepak.lepak ok.tahap berdiri pastu lepas tangan sebelah ,atau tetiba duduk kejap ,pastu berdiri lagi.boleh berejam2 takper dia kat situ.rilex jer.cuba kalau letak dalam baby cot ,memang konfem dia meraung2 macam kena dera.
Ada sekali jiran sebelah aku ni tanya ,apesal eryna sekarang suka nangis malam2.ye ye ,aku lah tu ,dera dia sumbat dalam baby cot.harharhar.abis, laju sangat merangkak, tak sempat nak kejar kot.

Tempat feveret 1 :




Kat bawah meja ikea ni lah dia suka melepak.siap terror plak tu adjust kepala supaya tak terhantuk bila nak keluar dari situ.tau apa taktik dia ? nampak gelas plastik tu ? dia akan baling gelas tu kat bwh meja tu ,so ada la alasan ,konon nya nak p amik gelas tu lah.padahal macam aku tak tau feveret dia kat situ.tak paham ntah kenapa bawah meja yang semak alam tu dia suka.dah la takdak karpet situ.+_____+.



Ni muka cuak sebab aku dah jerit2 masa tu.kahkah.tapi, jerit2 pun sempat jugak tu ku snap pic dia kan.Pastu laju2 dia kuar.time tu dia nak berdiri kat tepi sofa tu pulak.

Tempat feveret 2 :



Ni rak baju dia lah.semak kan.hohoho.aku malas nak organize skang ni.pakai sumbat jer.drawer bawah sekali tu baju dia yang daily wears.yang tengah2 tu ,sweater + dresses yang orang bagi yang tak muat sebab besar.so, tunggu umur dah setahun.buat2 potong kek masa besday nanti.huiii..jauh verangan nak potong kek bagai.

Dia memang suka sangat bertenggek kat situ,pastu tepuk2 tangan ,pastu eksyen2.aku takut dia tersembam kat besi tu sebab dia bukan pandai jalan lagi.mak aku kata ,tapak kaki kecik ,peha demoks.so, alignment larik.kahkahkah.


Ni aku sergah dia.time ni tengah masak ,tengok2 dia dah happily kat situ tepuk2 tangan.



Cak cak.ada ku kisah ????
Dan ,memang terbukti dia tak kisah langsung....................................>_<.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Gerammmmmmmmm macam nak gigit dia T_______________T.


PS : Anyone yang nak jana income with Shaklee ,boleh la kontek aku kat 019 4545 482.only for serius people ajer yer.every month aku coaching 2 orang ajer.senang nak concentrate.Modal cuma RM 75 sebagai ahli & delivery kit. the rest is all on your efforts.
Aku dah dapat 4 income konsisten since last 2 months.so, if u guys interested & serius nak earn extra income which u can go for shopping ,makan2 ,bagi mak ayah without sentuh duit gaji ,come lets join me :)
Takder kelas malam ke pagi ke petang nak kena turn up.sebab aku pun busy ngan family & bisnes. coaching kat wasap or FB or sms.easy pitsy kan.........PM ME NOW ok :) ,kita borak2 santai gitu.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...