LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, April 26, 2013

Salam Jumaat

As salam.

Another friday. Alhamdulillah. time flies so fast kan.
Mari lah kita mulai catatan hari ni dengan gambaq lontong yang sudah selamat di makan pagi tadi.dap dap.






Aku memang suka beli bekpes kat area keramat nih.food heaven.
Since aku antaq eryna pagi2 kat bbsitter ,so ,alang alang tu ,mesti singgah beli.
Aku dah ada spesifik stall yang aku suka. If nasi lemak depan Kelumpuk Teratai AU3 is the best.kena beratur ok nak beli nasi lemak situ.sambal dia the best.

Kuih muih situ pun murah .3 biji RM 1.murah la kan even though still cant beat murah beli kat titi chai perlis.hihi.but ,ok lah.mana nak dapat gak.
Kalu beli kat nyonya kueh kat kedai bawah opis ni ,RM 2.20 untuk 2 ketui kuih.giler kan mahai mencekik.

Makanan pantai timur best pulak aku selalu beli kat AU 1 .dekat ngan petronas & ofis TM .Nasi kerabu marveles sangat.sedap oh nom nom.selalu gak bila tekak menjerit2 nak nasi kerabu ,laju je la aku pi sana.

And lontong sedap itu ,aku beli kat Au 2.kat situ ada banyak stall.aku beli yang gerai no 2.
Kat situ jugak ,ada kedai jual laksa utara terbaik.Nama stall tu Nazri Goreng Pisang atau NPG.
Pakcik tu orang Pauh ,perlis.so, laksa pun terbaik.coq pisang pun ada.kopok lekor.ish memang best lah.tu tempat lepak kdg2 bila balik opis.hahaha...cuma skang tengah pantang laksa, amik bau saja.

Oh yes, lontong di atas berharga RM 4.50 .sebab aku mintak tambah rendang daging,mak aih.,..terbaik..banyak pulak tu.sedap nya..nak beli lagi next week.kenyang sampai lunch >_<.
Teringat lontong kak aku selalu masak time raya.dia memang terer masak pastu ganding ngan rendang daging mak..homai...makan hari2 pun tak jemu.selalu sorok lontong sebab dirik sendrik nak makan banyak2.takut habis tetamu bedal.kekeke.buruk lantak..hohoho..

Selamat ber weekend. insya allah ,nanti aku citer pasal procedure bank & lawyer untuk rumah sub-sale.Alhamdulillah ,semua urusan dah selesai.semalam dah sign surat bank.Another 3-4 months insya allah dah dapat masuk rumah.after raya to be exact,semoga semua nya berjalan lancar..aminnn...


Thursday, April 25, 2013

Tefal bistro dari "barang oversea"

As salam.

Semalam aku dapat besaq punya parcel.selalu kalau ada parcel ,mesti lah dokumen2 akaun yang tak berkesudahan tu.
Tapi, kali ni nononono..its mine.hehe.
Selalu kan dapat barang dari poplook la, tudung la, bedak la.tu dia segala macam aku beli online ja sekarang.tak koser dah nak beli kat mall.except jeans lah memang kena try dulu.maklum lar, vontots cap J LO memang agak sukar carik size.+________+.

Sebelum tu,jom tengok baju striking pink aku beli dari poplook.
Memula dapat, aku was like..ish,terang sangat nih.tapi,skang orang kan pakai kaler block kan. ader ker orang kisah.haha.




Macam terang kan.tapi, aku kan suka pink. dah lama tak beli kaler pink.so, aku beli gak ler.material chiffon.
And..ni semalam aku test pakai.as usual.baju poplook memang tak mengecewakan aku.hehe.





Aku nak tunjuk baju jer.semalam kan ujan lebat, so,boring2 amik la pic dalam keta.hihihi.motip nak tayang gambaq sendiri ?
Tudung tu beli kat hajraa shah alam.offer RM25 je.awning best.kekadang nak cepat aku sarung ja tudung gini.senang sap sap soi.

Owh,berbalik kepada parcel tu ,ni dia..




Jom tengok isi dia apa tu...



Tadaaa...5 pcs tefal bistro.kaler merah lagi.sexy sangat nih.ehehehe.
Dalam box ni ada :

1 x 14cm milkpan without lid
1 x 16cm Saucepan with glass lid
1 x 18cm Saucepan with glass lid
1 x 20cm Fry pan
1 x 24cm Fry pan







Aku beli dari web " Barang Oversea" .korang boleh add kat fb. ni member opis aku yang sajes beli kat dia ni. Barang ni bawak dari UK. basically ,mcm2 lagi korang boleh beli dari sini.
Harga set ni hanya lah RM 340 .post charge RM 20 sebab nak cod aku tak sure tempat tu kt maner.

Macam benda2 ni kena pre-order.tunggu 2,3 bulan baru sampai.tapi, selalu lah check page dia sebab sometimes ada ready stock depa kontena sekaligus, so boleh beli terus.tapi, kena bayaq on the spot.
Kalu beli pre-order leh la bayaq bulan2 tak lah rasa macam mahal.huhu.

Well,aku memang dok berkenan kat Tefal ni since blogger Filla selalu sangat cter Tefal ni best.non- stick la.so,aku gedik jugak nak try. tapi, tau lah kat mall sini ,mak aih ,seketui non-stick pan tu saja dah RM 160 aku tengok kat jasko.maybe yang kecik dapat la RM 80 paling murah.gilos.

Jadi, kita carik laluan yang murah.com lar.haha.hidup kena bijoks ye dak.
Selama ni aku masak guna periuk belanga tuan rumah sewa aku ni.sebab aku menyewa fully furnished ,so semua menda ada termasuk la pinggan mangkuk & cutleries.

Ada lar kuali besaq mak mentua aku bagi dia beli kat padang besaq.ha, yang beli kat padang ni tau kan, betapa tahan nya periuk belanga sana.tapi kena pandai tengok.mak aku kata cap crocodile ja tahan lasak.Kalau yang ada gambaq kuda toksah beli.nipis kata nya.entah la ..aku pun tak tau.

So, berbalik kepada Tefal ni, nanti aku review la ye kehebatan nya.betui ka tak hangit .haha.hover la,kalau ko masak sampai hangit lagi nak salahkan periuk.
Oh ye, untuk keluarga kecik cam aku sesuai la kot sebab bukan nya besaq sangat.
In fact kalau nak buat gulai kepala ikan ,macam tak muat ja saucepan tu.
Yang manjer2 saja boleh la kot.
Itu semua kita tunggu later.

Sebab nya, aku tak akan rasmi lagi until...............................
Eceh, gatei plak nak saspen2 gitu.

Ok lah, until kami masuk rumah baru.yes, finally ,we bought a house.yeay !!!!
Since semua barang dalam umah ni adalah hak orang ,jadik sekarang ni kami tengah gigih meriki riki perabot ,electrical things ,barang dapor all.

Jadi ,Tefal ni akan di rasmikan di rumah baru.dah la kitchen kabinet pun kaler merah ,so sangat serasi bersama dengan Tefal nih.ngeh ngeh ngeh...i likey..tak sabaq.

Got to go.nanti aku coret kan di sini rumah yang kami beli tu, prosedur beli rumah sub-sale, lawyer yang best ,how to deal with bank & nak mark up harga all.
Untuk reference aku jugak kot2 aku terlupa in the future...

Till then...bye bye -____-.

Tuesday, April 23, 2013

Eryna dan solid food nyer

As salam.


Cik eryna sudah nak masuk 9 bulan.aku saspek berat dia dah 9 kg atau lebih.macam berat je sejak makan nih. And sapa cakap baby start makan susu dia kurang ??? saper saper.......
Tidak buat diri ku. malah bertambah ada lah.

2 minggu lepas kot, akak babysitter bagitau ,macam tak cukup ja susu aku bagi tu.selama ni aku bagi 5 botol x 3 oz.semua licin.sejak makan, aku bekal nasi tuk lunch & dinner. pun licinnnnn...sedap sangat ka eryna oiii..

Jadi, start dia kata tak cukup ,maka aku bagi 4 oz instead of 3 oz.kena lah gigih mengepam 20-25 oz sehari kalau tak ,tak dapat nak simpan stok.ni pun stok lajuuu jer kuar.masuk nyer idok.
Puasa ganti pun belum nih.ada lagi 19 hari.huwaaaa...

So far ,makanan eryna tak ler memacam.aku tak berapa berani bagi yang bukan2 sebab tau dia allergik.
Hari tu kan masa p demc , paed dah bagi 3 jenis ubat sebab dia slalu batuk kan.pastu ada kahak sket.now dah takder.so,aku pun dah lama stop ubat2 tu semua.

Food dia so far yang aku dah buat :

- puree sweet potato - suka giler kot. siap berak baik punyer
- puree brokoli + cauliflower
- puree labu + buah pear
- ayam campur karot
- salmon 

So, hari2 bekal aku bagi nasi + lauk + sayur. Ada 2 type lah kira nya. kekdg chic + labu. kekdg salmon + brokoli.macam chic tu ,aku masak tuk 2 weeks terus.letak kat fridge.
Salmon sebelah tu tahan la tuk seminggu lebih.senang la jugak kerja kan.


kukus labu + pear

Selama ni kan,aku suka rebus sayur .konon nak mudah + cepat. tapi, of cos khasiat kurang compared to kukus.so,aku try kukus. lagi cepat.plus wangi jer. lagi senang nak blend.
Aku malas nak bawak kuaq bekas kukus tu saja.sebab tu bila nak kukus hari tu ,siap ada macam2 binatang halus muncul.dah kena basuh bekas tu balik.
Ni pun hadiah kahwin .kalau tak, bila la aku nak guna kan.bagus betul.

Cara : potong labu + pear kecik2 ,pastu kukus dalam 30 mins.tunggu sejuk ,blend.

salmon
Cara masak salmon :

Potong kecik2 salmon.careful ngan tulang2 salmon tu.tercekik karang.
Tumis bawang putih dgn olive oil. masuk kan salmon ,kacau, masuk susu.aku guna fresh milk.
Aku pernah guna breastmilk hari tu,tapi macam tak best ja bau dia.haha.so, tukaq lah.

Siap masak,blend..eryna suka sesangat salmon..kelas jah !!!


ayam with karot

Cara masak ayam :

Tumis ngan bawang putih ( again with olive oil ).
Letak stok ayam ,masuk karot. masuk ayam.done. blend halus bila sejuk.



bekal eryna hari2 macam ni lah

Belah kanan , 2 kiub bubur + salmon + brokoli.
Belah kiri , 2 kiub bubur + chic + labu

1 kiub = 1 oz .so, total 4 oz servings per session.haha.calculative sangat aku nih.


Ni bentuk kiub tu.

Kiub tu aku beli kat fabolos mum kat TTDI sana.murah sajer.dalam RM 19 kot.aku beli seketui sajer.jadi ,bila dah beku ,aku masukkan dalam tupperware letak dalam fridge.tak yah bazir beli banyak2 buat semak jer.unless ada extra space takper kot.

Ni pulak stok ayam yang aku buat untuk memudah kan kerja.hehe..tahan la 3 bulan letak dalam fridge atas.





Cara nak buat stok ayam :

Ayam 1/2 ekoq rebus dalam 3 jam.letak sup bunjut bagi hilang bau.siappp..

Oh ye, berapa ekoq nak rebus ikut la ye.aku buat half pun dah dapat banyak.fridge aku tu dah nak muntah dengan susu eryna, now solid food dia pulak...takpa lah demi si bam bam.

Dan....ini lah muka budak notty nih..



Dia tak suka food feeder tu.dia memain jer.aku letak mempelam dia tak suker.dia picit2 sampai abis terkeluaq.sabaq je la.last2 aku yang makan pelam tu.haha.

So,itu lah saja citer terbaru.aku pun masak bila dah abis.ni dah kering idea tak tau nak masak apa dah.haha.pemalas nih.
Yang penting buat aku excited nak masak tu sebab eryna suka makan.hehe.macam tu lah anak mama busyukkk kan..nanti mama cari apa lagi resipi best.kalau tak, ulang2 la makan resipi yang sama no.-_____-

Dah dapat update ..yeay !!

As salam.


Finally.dapat jugak update sebab nya pic semua dalam fon baru.bukan fon aku baru beli .tapi fon opis lah. tapi, quality picture dia low la compared to sony ericson.
Fon sony tu ntah pasai apa ntah ,tak nampaq skrin.kelam teruih. nasib admin ada prepare fon lebih. fon free kot.haha.jadik lah kan.

Bila tengok pic, tu dia selambak pic aku tangkap.
Jom tengok pic apa yang terkandung dalam samsung fon yang low quality ni.ish.dah dapat free asik komplen.pang satu kali baru tau +______+.


salted crab

tofu

kam heong chicken


Ni masa makan kat Adam Lai kat seksyen 15 shah alam.tempat nya agak tersorok. tak planned makan situ pun. asal nya p situ sebab usya tinted shop.sekali jumpa restoren ni.

Restoren ni si abby yus pelawak tu punya .land mark ,show room toyota ,dekat kondo apa ntah situ. kena masuk area shop lots ,jumpa kedai2 keta dulu baru jumpa restoren ni.berdepan ngan surau.

Rasa nya sedap.cuma salted crab tu aku imagine crab telur masin.tapi yang sampai rasa mcm butter crab.laki aku kata mcm bukan ja.sebab dia tengok pic macam ada kuah.yang  ni dry.tapi..tetap licin.4 ekoq ketam tuh.
Ayam kam heong pun sedap.beza rasa ngan kat KJ tuh.tofu soya standard je la.

Overall aku kasi 3 ot of 5. harga standard chinese food lah.best tu ,sebab ada selection tuk small portion.so, better lah dari takder size.tak ke pengsan aku & laki aku ja yang nak makan.lain la eryna pun boleh join makan sama kan.hehe..




Si budak bam bam yang tak gheti duduk diam.pusing sana,pusing sini.homai..saba la..huhu.
Eryna now dah macam nak jalan.asik berdiri lepas tangan.
Nanti aku citer separate entries si bambam yang makin notty nih.

And lastly..................




Jeng jeng jeng............apa yang kami lakukan di sini ??? sampai herot berot amik pic ha.sebab ada tangan demoks tu nak makan fon aku.
psssttt..that's the reason why the fon is broken.hahaha

Ok.shall meet again..................ai balik mengundi u olls..


Friday, April 19, 2013

Shopping guna duit bonus shaklee

As salam.


Minggu ni sangat busy bee.banyak sangat nak cter2 kat sini pun tak tau bila.ntah2 dah luper.
Oh yes. tengah bulan kan..maka buat kali ke 3 ,maybank ku ada duit masyukkk..alhamdulillah.sudah double dari bulan Jan & Feb 2013. syok sangat tau.
Aku dah nampak arah tuju dalam dunia bisnes Shaklee ni & insya allah akan terus maju & maju.doakan yeh :).

Seharus nya ,duit bonus tu ku belanja asben & beli kat mak supplement dia. Hey ,I buat bisnes shaklee barang tetap kena beli ok.no free free.so,ku anggap apa yang aku bagi kat mak bulan2 tu adalah tanggung jawab.

Insya allah ,balik kg nak belanja family & family in law makan2 besaq.
Bukan la tak pernah belanja pun.tapi duit gaji & duit bonus shaklee ni lain macam woo rasa dia.duit gaji konfem dapat ,duit bisnes macam passion..ish..tak tau nak describe.

Memula ,kita bawak orang kt umah makan dulu la.harus la wei.laki aku ni byk support aku.moral support la.kekadang melaser bukan main lagi.but, aku take it as challenge.
Ok moncets, ai janji ,kalau double lagi bonus bulan ni I kasik u hadiah ok.hihi..Selain azam nak p umrah guna duit bonus shaklee bawak family kita.
Duit gaji kita simpan buat p haji pulak no..






Ni masa makan kat Chillis OU.so far ,lamb dia tak mengecewakan tekak laki aku tu.dia tak baper suka Tony Romas.ikut suka la,janji kita makan.i pun dah belanja u kan...eh,fon baru opis bagi ni xleh nak upload pulak.awat ntah..nanti ada pic kita tepek la na.

Pastu cari jeans kat levis ,tapi depa dah discontinued jeans kaler hitam jenis bold curve.la ni kuaq jenis skinny jeans.tapi,sebab aku dah insaf sket, so tak mo la.so,masuk kat Parkson ,beli kat sana sudah.


Dan,haruslah aku beli baju dari poplook. Ni dua lai dapat semalam.Ada lagi dua lai coming minggu depan.yeehaa..
Aku rasa wardrobe penuh ngan baju poplook saja.point aku dah 2000 dah kot.convert duit dapat 20 hengget tuh.tu dia, loyal tak loyal.




Masa ni jugak lah ,kasut nose yang aku baru beli tu nak hancur lebur.mungkin sebab hari2 aku lenjan.la ni aku dah tak pakai heels.malas.

So,aku biasa la tergedik2 kena tukaq jugak..tadi time lunch aku terus laju2 p klcc.memang aku aim masuk 1 kedai saja.kalu tak, tak sempat nak lunch.
Masuk Nose tengok tak best.so,masuk Charles & Keith.
Tengok & tengok....hasil nya.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Tadaa..dapat jugak.paper bag dia cun kan.macam LV .jadi, next target aku nak gak beg cap LV .haruslah beli kat butik.kikiki.
Ni bukan la nak mem poyo ,tapi sebagai penambah semangat untuk aku bekerja keras ( eceh ) & maju dalam bisnes sambilan aku nih.

Selama nih ,sopink pakai duit gaji mesti pikiaq 2,3 kali sebab pikiaq nak beli barang eryna la, nak bayaq itu ini ,nak kena menyimpan lagi.so, last2 sopink pun tak leh beli sekaligus,kena tunggu turn..aku ni plak jenis gediks ,tak boleh tunggu..tak menyabaq.

Nasib ada bonus shaklee tgh bulan gini..memang macam apa la aku.tapi, jangan risau kawan2 ,aku bayaq zakat tau.moga lebih berkat....amin..

Mana kasut aku tuh..ala, wedges je pun..but i likey..best..tak berat..






Ha, kita tunjuk 2 keping situ..hihi..harga RM 160.00. mintak2 lama sket la ko bertahan kasut sebab aku memang lenjan ko puas2 pas ni.alang2 membeli.

Ok, tu saja nak citer.korang kalau ada masa ,buat lah apa saja bisnes.insya allah ,usaha ikhlas, doa & tawakal mesti menjadi.
Aku suka shaklee ,jadi aku buat sebab plan bisnes dia pun simple.tak stress.happy dapat tolong orang jadi sihat.ha..gitu..ciss..bunyi MLM sangat tau aku nih..

Ok bye.salam jumaat. +_________+.

Thursday, April 11, 2013

The Loaf GE Mall

As salam.

Tadi lunch p GE Mall.lama tak singgah sini.macam biasa, naik bus sudah.vogue tak vogue lah dgn wedges tinggi tu naik bus.Senang sket tak payah parking bagai.

Actually ,makan kat kopitiam atas tuh.boleh lah tahan.Kan ke bagus kalau The Ampwalk ni ada tempat makan best macam GE Mall ni.
Masa sampai tu memang dah nampak The Loaf Tun M ni ,so dah aim ,balik karang nak beli roti nak buat kudap2 minum petang. Tamak tak tamak kan.belum lagi lunch dah sibuk nak minum petang.dasar perut cap apa ntah.

So, pas abis makan, dah habis gebang, maka p la The Loaf. comey je kedai roti nih.bau harum je.hehe..sebelah secret recipi ,dari tepi jalan dah nampak.
Tapi,kawan aku cakap ,The Loaf kat Langkawi lagi best.bukan roti la.best yang food masak2 tuh.sebab sini ada jugak jual macam fish & chip tu.ada air latte jugak.quite pricey la latte la.RM 12 gitu.ha, mcm starbucks la pulak. Baik aku beli kat sana sajer ,dah tentu2 sedap.tapi,tutup pulak dah ada renovation.

Jom tengok apa ader kat The Loaf :




Aku takdak la amik pic kedai tu sebab segan puloks.si cashier tu duk tengok2 ajer.hihi.
Nampak bekas kecik tu ? tester tu. sooooo...apa lagi ,aku test la suma roti yang ada dalam bekas kecik tu.Masa tu ada minah ni tgh tunggu roti dia, siap pomot baik punyer. dia cakap semua sedap.so, aku rasa semua..hihi..

Yang ni paling aku suker :

Almond loaf RM 4.30

Roti nya ada yang murah ,ada yang mahal. almond ni paling sedap di tekak aku.Jadi ,test banyak kali.miahahaha.abis,dah kata free.......

So, apa yang aku beli ????
Owh, aku tak beli pa per pun sebab dah ter over kenyang testing. kawan aku yang beli untuk anak2 dia.kihkih.

But, overall memang sedap. Yang tak suka manis maybe tak berapa favor kot.depends la ye.next time saya beli ye Tun.singgah2 la sini ,boleh saya jumpa Tun. >_<.

Tuesday, April 9, 2013

Sepupu baru eryna

As salam.


Ya ampun.banyak sgt nak ber kepoh.hoii..bizi sangat ke jah. 
Memula ,nak tepek pic orang baru dalam family kami.Alhamdulillah cucu ke 5 ,cucu laki ke 3.sepupu eryna la ni. Ni cap baby shaklee nih. Akak aku ni, start amik shaklee masa 7 bulan.after doc dah give up nak bagi ubat. anemia dia makin teruk ,drop terus. Pastu ,berat baby masa 7 bulan tak sampai  1 kg.

Aku pulak jenis bukan stok asal nampak orang ,pomot. gilo ke apa.
Aku pomot kat fb jer. So,satu hari akak aku order satu set. Rupa nya mak aku suruh.haha.mak tgk aku aktif & alhamdulillah sihat ja.
Since dia amik ,nampak la dia makin ok.anemia pun ok lepas sebulan.And semalam alhamdulillah dah selamat melahirkan baby boy berat 3.4 kg. Abang dia dulu haluih sangat ,2.1 kg ja.Mak aku kata nak bagi mandi pun seriau sebab tulang ja.kihkih.so,adik dia ni keluaran shaklee ,konfem debab.tapi, tak leh lawan eryna 3.8 kg.miahahaha..


muka sebijik abang dia tapi versi tembams

Lepas ni tunggu turn kak ipaq pulak. Dia amik shaklee since early peknen.raya ni insya allah.semoga selamat semua nya.

Ok,back to my family.
Eryna kan, sejak masuk 8 bulan ni.adoi.punya la cranky dgn aku.balik umah nak mama saja.nak p toilet pun payah.dah la menangis kuat.abah dia ada pun dia tersedu sedan.hadoi.
Nasib kat umah pengasuh ,aku nak p kerja dia ok.baby ni memang bijoks kan.Nak amik perhatian la katakan.


Hai..saya lah budak ngengada tur

Ni kat Ikea last week.asal nya nak cari wooden toys kat eryna.dah kata allergik kan.tapi, takdak yang sesuai tuk baby girl.So, beli menda lain pulak .
Nampak baby chair ,beli ja lah.lagipun murah ja. RM 69 sekali dengan meja.Senang nak bagi makan.
Eryna ni dah la jenis tangan tu cepat ja nak mencepuk.semua benda dia cepuk.sabaq ja la. +__+.

As usual ,kalau p Ikano, aku suka makan kat sushi .teringin mackarel sedap tu.yums.
Best sebab senang nak lepak duduk. Staff dia pun friendly.
Eryna cam biasa main hempuk2 piring sos tu.miahahaha.nasib ler dia baling2.

Pasal food ni ,so far dia memang makan lah. aku pun tak paksa.kalau dia takmo,aku stop lah.Janji dia tetap minum susu.Itu yang paling penting kan...




Tengok tuh,sedap sangat lah tu duk jilat piring tu ha.Laki aku ajak beli bebyk kat daiso bagi dia main.hahaha.
Gaya macam ko dah besaq sangat dah eryna oiiii...

Ni pulak gaya makan kat umah semalam.Macam2 posing si budak shembams ni.


Si comots

Pose manja

Auw..ngada nye anak mama nih



Wednesday, April 3, 2013

Eryna cucuk kt demc ,makan2 di paradigm mall

As salam.


Weekend hari tu bawak eryna p cucuk .Dah nak masuk 8 bulan baru sibuk nak inject yang 6 bulan punyer.
Sebab nya ,eryna kan batuk & flue hari tu ,so ,malas nak bwk cucuk.
So,mari la kita p demc. Nak datang sini, better kol dulu appointment. weekend ramai sangat kot.
Eventho dah kol ,still kena tunggu lama.dalam sejam lebih la jugak.Abis tu,sapa suruh datang lambat kan.Kui 10.30 pagi sampai ,11.30 macam tu baru masuk jumpa doc koshy.

Doc koshy macam biasa.terlebih mesra.dia suka panggil eryna budak besar.haha.
Pastu nanti dia cakap. " comel la ko ni,doc suka la kau.kau suka eh sengih2." ha,nak amik hati eryna lar tu kan.hehe.

Progress eryna nak masuk 8 bulan :

Berat 8.7 kg
Panjang 73 cm.

Hari tu since 5 mths berat statik ,kali ni naik sket.tapi, takdak makna nya slim.debab jugak.haha.takpa,mama suka ja,boleh gomol gomol.
Eryna punya allergik to dust tu agak kuat jugak.sebab tu dia batuk & ada kahak lagi.sebab allergik ke hama, tilam all.so,kena selalu tukar cadar.plus dia kan semua benda sumbat dalam mulut.
Doc koshy suh tukar toys.beli jenis wooden toys.yelah.demanding betui si bam bam ni tau.



si bam bam lepas kena cucuk.horey !! tak nangis pun.apa ade hal.lemak banyak kan.tak rasa pun.

ubat batuk ,kahak & flue sebab allergies





Eryna terbongkang tunggu bil pastu mama pun nak enterprem jugak.kena buat2 serius sebab depan tu ada pakcik makcik tengah duduk sama. +_____+.

Total bill = RM 160. ok lah kan.dengan 3 jenis ubat ,cucuk plus consultation.

Pastu , p makan kat kedai soto seksyen 8 ,shah alam.
Pening ok setiap kali makan sini.sebab foods selection banyak nak mamps.berpuluh2 kot.dah pukul 2 lebih pun masih banyak food sebab depa keep on masak.dah la tu ,sedap.
Aku tak tau nak pilih last2 amik lauk kambing ,pajeri nenas & tempe. air tembikai.oh nom nom..sedap.


mama punya
eryna punya

Aku dah start bawak food eryna now.bila dia dah makan,dia tak la usya aku makan macam gangster kan.so,dapat la makan dengan tenang.eh,tak la tenang mana,sebab dia still nak kacau,but at least takdak la dia buat muka kebuluran tu.

Pastu, p Jakel beli baju raya asben.tema raya adalah.....jeng jeng.special sket sebab besday eryna jatuh hari raya.bestnya...
Pastu ,singgah Hajaa & Ariani beli tudung.tengah sale boleh la nak dpt RM 25- RM 30 per tudung.

Dah tak tau nak wat aper, hujan lebat .ingat nak lepak minum2. memula nak p Jusco bukit raja.last2 tukaq plan p Paradigm Mall KJ. boleh usya Uniqlo.
Sampai sana ,eryna berry.so,alang2 mandikan sekali senang.nanti balik tak payah nak mandi bagai.dah konfem2 balik lambat.

Dinner kat fish & chips.tak pernah g makan sini.best.nak nak bila makan free.lain macam best dia.haha...



Aku order set biasa je.laki amik salmon.sedap.harga pun ok.
Eryna macam biasa, makan bekal.habis dia makan.bagus betui anak mama ni.



sudah makan perut happy.main baling2

Masuk H&M ,last2 orang lain yang beli.masuk Uniqlo plak, takdak pants yang best.balik penuh kecewa.tapi hepi sebab dapat starbucks venti .asal nya order yang tall ,tapi sebab kastemer lain p amik & lama tunggu ,maka depa bagi free yang besar terus.sedap plak tu.kan dah cakap,barang free sedap dia lain macam.haha..


Add caption
Mak & anak yang keboringan menunggu
Dan aksi2 cik eryna yang double boring -_________-


duck face versi debab

versi ngengada
versi boring giler



Nasi penyet best kat Ampang Park

As salam.


Aku & ampang park tak dapat dipisah kan.nak nak sejak menjual Shaklee ni.hari2 mesti p ampang park nak post laju. Motip hari hari ? sebab, bila orang order ,aku terus post.tak de tunggu2 .nanti kesian orang ternanti nanti.

Tadi ,aku p ampang park sensorang.nak cepat.selalu pegi sekampung.
Lalu ,tak tau nak makan kat mana.
Tetiba teringat nak makan nasi ayam penyet kt situ.tak pernah try tapi nampak ramai orang.
Jadi,mari kita terjah jom.

Kedai ni kecik je .sebelah mc d & fish manhattan. Dari tepi jalan dah nampak.
Rupa nya nama dia "Ayam Penyet Best". kena la try tengok best ke tidak kan.
Aku memang pencinta ayam penyet.Masa peknen selalu makan.be it Nasi Ayam Penyet AP ,Ria ,pastu apa ke nama kat kota damansara tuh.pastu kat curve.
So far, aku memang suka AP punya. yang lain so so.sebab besar demoks ayam dia plus tak kedekut sambal.ko mintak extra dia kasi mangkuk sup terus.best !!!
Kalau Ria ,dia charge singgit.gila kedeks.

So,berbalik ke ayam penyet best tadi...aku tapau saja sebab full.plus kalau ada pun,takkan meja besaq gitu aku nak selfish duk sorang2 layan2 internet buat2 tak nampak ada orang grup ramai nak duduk.
Owh, aku belum sekejam itu lah.even tho kekdg aku selamba jugak macam kan aku bayar sekali dgn meja.harharhar.

Ini ghupenya masa bawak balik opis :






Ayam tu besar ok.bila aku letak tempat kosong sana ,penuh bekas hah.bekas tu ada 4 segi bukan polisterin yang memanjang tu.
Sangat juicy yums yums.
Sambal tak kedekuts plus sedap gilles.nampak 2 bungkus sambal dia bagi.

Perfecto !!! tak payah ber sup bagai.
10 bintang aku bagi.

Set ayam penyet dgn ice lemon tea = RM 10.40.
Nak pegi lagi ..seyes sedap sesangat.Tangan aku dok bau sambal dia lagi ni..uwawaa...nak lagi nak lagi.

Ok.full stop.aku dah terliuq balik ni...



oh nom nom nom




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...