Friday, August 24, 2012

40 minggu yg mendebarkan...

As salam.
 
 
Entry preggy di minggu ke 40.Padahal dh selamat bersalin pun.
Takpe,kenangan sebelum terlupa.
 
Well,at 40 weeks & due date 1/8/2012 ,maka bersiap la p check up .
Perut masih di atas, xturun2 pun.semua tgk mesti ckp,"ish..lambat lagi nih"..
And me,masih lagi gagah ke sana sini without feeling anything.
Sambil2 tu,hari2 duk usya kot2 ada tanda mcm blood spot ka,ayaq ketuban ka..but..nada ok.nada...
 
Hari due date tu jugak ,sudah xposa.jadi,dpt la posa 11 hari sajork.lepas ni merasa la ganti sampai 19 hari..hamek ko..
Maka,p la jumpa doc & hasil scan ,ya,baby masih di atas.belum engage.boleh nmpk clear from scan the whole face which doc kata kalu dh engage,u dont see the face anymore.tsk..tsk..kecewa la daku ingat kot ada berita bakal bersalin.
Org duk takut nk beranak,me pulak nak cepat2.dh hilang segala rasa nerves ka apa.
Yang tau nk beranak cepat.
Kwn2 pulak pakat dok sms la,bbm la,watsap la..siap kolling2..mmg xpick up.sbb tensen punya psl.mcm nk announce ja kt fb masa tu.."belum beranak la"..
Jadi,suma tu kita ignore ja..
 
Pastu,doc suh dtg minggu depan..iaitu 8/8/2012 tuk next check up,bererti 41 minggu.Dia kata masa tu ,he will decide,wether to induce ka mcm mana.
According to him, I can go for normal.
 
Balik cek up,since Ramadan kali ni xpenah ada chance makan berdua ngan asben,maka,kami planned berbuka kt Alor Star saja. ( walau me xposa..hiks.,,)
So,we go for buffet kt Regency Hotel.hmm..not so many choices pun.
P Holiday Villa,xdak kambing golek plus food spread mcm xbyk.
Pastu tnya pakcik goggle..yg ada cuma Menara AS & Regency.
Kol Regency ,dia kata penuh.baca review kata best.We decided ,p hotel teruih with hope ada la tempat.
& dpt la juga tempat ,tp kt luar.tmpt smoking.eh..tp,ok gak sbb cuma ada 4 meja situ & dkt balkoni.
Kalu kt dlm agak crowded.sejuk plak tu kena angin.& xdak org smoking pun..lega..
 
Food spreads ok la.harga RM 55 +..wuiii..mahal gak tu..sbb ni kan Kedah ja kot.plus hotel pun taraf biasa ja.kalu kt kelab golf belah2 KL sana,boleh dpt murah sket apa..
 
Dan begitulah sepanjang minggu ke 40,hari2 exercise ke param.Siap merayap dari Jitra smpi ke Alor Star mall nun..punya la tergedik2 nk bagi beranak..hoi..sungguh bosan menunggu..sudah msk minggu ke 3 mc..
 
makan sebelum berpantsng

sgt gemuk..ho..ho..
 
Eh..update mommy masa 40 weeks :
 
Berat : 77 kg ( ngeri ok...masa 39 weeks 75 kg saja )..
Berat bb : 3.6 kg...lagi ngeri..ho..ho..
 
Dan..selain dari exercise serta doa yg tidak henti2..me juga melantak minum air akar fatimah..
Sudah berkoyan koyan tp belum nampak hasilnya..hew hew..
Orang kata ,bila akar tu kembang tanda rahim kita pun kembang & ready to give birth..
Mmg betul,akar tu kembang sampai terkeluaq mangkuk,tp sampai sudah belum jugak bb nk kuar...
 
 
Akar fatimah belum kembang..
Next update : arrival of Farah Eryna a day before 41 weeks.
Penuh drama & sedikit di duga..yg ni kena tarik nafas panjang sebelum update...
 
Till then : masih dlm mood raya & pantang...tsk..tsk..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...