Thursday, September 29, 2011

Open houzes

As salam.

Entry yg dh basi.
open houze after blk jenjln,so mmg bagus.sbb balik cuti,gaji belum msk,jadik open houzes adalah alternatif terbaik selain posa.So,on saturday,we pegi umah 1 of my gud fren ms kt uitm shah alam dulu,ms sesama buat acca.dia buat kt umah her parents,& 1st time jumpa her so adorable son after akikah dulu.xramai dpt jumpa since member yg dia panggil,mean sama buat acca dtg lambat,so,last2 jmpa la kwn dia yg aku kenai.dulu,sara ni ( kwn aku ni lah ),since belum kawin,smpi dh kawin sampi dah dpt anak,aku mmg xpenah miss la citer,we bkn la besfren mcm aku n aimy,tp,close fren,in a way,apa2 hal,aku akan hupdate ko dulu.mcm tu lah lebey kurang.yg penting,even org suka judge dia based to her outside character,for me,she's xplastik ye.& plg byk menolong aku ms susah ..senang xyah citer la,mmg sentiasa ada,..

now dh terliur2 plak tgk segala mcm penuh meja ni..
ok,then aku p ke kajang umah hubs's opis mate..so,kenyang la hari sabtu..
sunday,mmg plg tunggu,sbb ni umah bff.tmpt aku menumpang ms studi sampai dh keja.punya slalu lepak,suma sedara mara dia aku kenai.dr dia sama kt itm-sampi dia ke london-smpi blk msia,alhamdulillah,kami still together.as expected,mak aimy masak best..khabsa ayam,khabsa kambing ( the best -3 kali tambah ) ,pasta,cakes by aimy n her sis,pastu mcm2 la.aku dok dari kui 1 smpi 4 ptg..mkn sampai 3 kali.ni gara2 dok tunggu member2 lain la..yg penting,minggu tu aku xyah kuaq duit sesen pon...ahahah..suke..suke


sara,ms kt open house dia xsmpt nk amik pic

Wednesday, September 28, 2011

Safiyya & Olay

As salam.

Lately aku suka layan citer kt tv3 .tp,bkn Nora Elena.even suma org citer kt best,tp 1 episod pon xtgk.sbb malas nk p archive.tup2 ms bulan posa ritu,tgk Kasih Alia,which ending nya aku missed sbb g Phuket.
balik je dr sana ,ada citer baru,Safiyya..lakonan Tiz.ok,aku mmg suke Tiz berlakon since Nur Kasih,she's so natural.dia xpenah berlakon,& her acting dlm Nur Kasih for me,superb.new comers cam dia can deliver so natural..sbb tu aku hardly tukar channel kalo Tiz tgh berlakon..

so,now,after tahajud cinta,,aku dh addicted to Safiyya.citer ni aku start ms dh eps 3 ke 4,but still aku rasa nk tgk even xtau pangkal cter.mmg lepas ni kena layan tonton for d  past episode.& dr noraini -sapa tu ek- also best.she's new comer ke ?owh,aku mmg suke la tgk drama yg pelakon nya suma natural-mcm ko tgk real life-mcm ko tgk benda2 yg berlaku depan mata..

& berbalik pada Olay regenerist (tukar topik ),aku mmg ada masalah-masalah cepat influence dgn produk2 kecantikan.dlm thn ni saje dh brp ploh kali aku asik tukor2.bila nk move out baru notice,ada mcm2 yg aku guna separuh2 je.
so,hasil gediks ni lah,aku terjebak beli regenerist-dia nye serum.mmg aku padankan muka ake je-sebab,dah sah2 watson sale 27/10,siap ada voucher rm5 off,aku kan gatal,so aku beli on 26/10,padahal mcm la ada effect kalu guna sehari awai kan-so serum tu rega rm129.90.ms nk bayo ,baru notice yg from 27/10 ada promo tinggai rm98.80,with rm5 off-so jadik rm93.80.padan kan muka aku kan..

so,itu lah,nasib la ada set menicure from olay as gift,tp tu rega rm10 je bai..rugi dlm rm30.padan kan muka sendri..btw,aku tgh guna serum regenerist-early review-so far,non greasy,wangi je,terus absorb ke skin.tp,lum nmpk apa perubahan..fine lines kt tepi mata still nampak..teruk kan,i'm not yet 30 la,tp dh nmpk fine lines-blame myself sbb suka testing mcm2..
ok,now,nk guna olay series lak..blk phuket,suma org tegur kulit gelap ( even aku sedia xputih ), + pimples mencanak2 naik..*stress*..dah,balik nk g sambar olay white radiance..doa kan kulit aku kembali pulih bkn putih.. :)

Friday, September 23, 2011

Island safari Day 5 & 6

 As salam..

Hari ni adalah last tour sbb the 5th day dh nk balik..rs sekejapan je sbb mcm2 aktiviti buat..rini we pegi water rafting,atv,elephant trekking &etc...ni awal start..ms kt hotel,skali perasan ada kapel from China..so,we jadik baik ngan depa..actually ni hala ke phang nga island..kelmarin kan we pegi phang nga island,tp naik speed boat..tp,kali ni naik bus,so imagine brp lama kan..lamaaaa jgk tau..tp,we juat kt main land..Van yg pick up from hotel ni dia transfer ke bus..from bus ni memula dia bwk g mkn buah tropika..pastu 40mins journey ke Island safari.


tngu nk mkn fruits kt sini...xbyk pon bg.

kt sini la we naik atv,p fish spa,elephant trekking n tgk elephant & monkey show.masa smpi,dia bwk tgk show dulu..pastu naik gajah..ms kt sini,xleh amik pic,tp,budak yg bwk ni pandai,dia bwk we g tmpt jauh sket & amik pic pastu mtk tips rm30.boley ?dah la we xbwk cash byk,so we pki 140 baht je = rm14..siut je kan..padahal mamat kenu tu,kami bg tips 20 baht =rm2 je..sian dia..patut we bg lebey sedara seagama kan..+pic mamat tu amik lg cantik...


elephant show..monkey show malas nk upload..ahahah
fish spa dulu pastu baru naik atv

gajah ni sibuk nk pisang..dh la mahai juai.xkose..ahahaha

pastu,we tngu turn naik atv.ms ni lah,hujan turun lebat..since day 1 smpi,phuket sporting,tup tup hari ni ujan..

tp,for water rafting sgt best sbb air laju..nasib bwk vikinis tu,so,terus salin la..tp,naik atv sekejap je xsmpi 30mins..suppose we shud go until waterfall & swimming but cuaca xmengizinkan pulak..sekejap aje pun puas jugak plus masa tu ujan..wah..berdesup, lajuuuu je bwk..yg lawaks tu,hubs siap tergolek dogs..sungguh xthrilll...bini dia rilex je siap rempits..ahahaha..sbb dh biasa bwk keje kt  sunway lagoon dulu..sygnya xde pic ms atv sbb kamera simpan kt locker..

tmpt kt Island Safari ni lawa & well maintained..rsnya,overall phuket bersih..xnmpk sampah..air plak clear je..rasa malu ngan pantai kita yg kotor..hu..hu...

pastu dh p fish spa suma,tunggu la nk g water rafting kt tmpt lain took around 45 mins..lapor ms ni sbb jam kt msia dh kui 2pm..kt thai mmg la kui 1pm..tp,dok tnggu,geng spore ni,anak dia sibuk bayo extra nk naik lagi atv..tensen betui la sbb bila naik bus,no choice,has to wait..tmpt rafting ni xtau la kt mana,tp kt sini pon jauh ke dalam,ada gajah bersepah2..kt sini la makan buffet lunch.pastu kan,ms kt sini la,aku ter'kejutan" budaya sbb 4 ekor japanese ni leh selamba vogel dlm toilet bwh shower...adui..pening kejap..hu..hu..klako klako..trauma i...



tmpt lunch kt water rafting

baru pas water rafting

then,we naik together with kapel from China td..satu boat,4 org..org kt situ jugak la bwk..again,xde pic..depa ni kan suka mtk tips,tp sbb kami xbwk cash,so,bye bye la ye..asik mtk tips je..eheh...

ni kira trip paling penat..penat perjalanan,,penat menunggu..kiranya dh kui 730 pm baru smpi hotel..niat nk terjun pool xjdk,sbb nk jamak asar zuhur pon dah xsempat..so,after that,siap2 ,kuar lagi.mmg bilik ni betui2 hotel aje..celah mana honeymoon ntah..ahahaha..honeymoon asal boleh je..sbb dh g tmpt org kan,alang2 takkan nk perap dlm bilik je,ye dok...sbb we dh nk blk esok,so,nk beli souvenir...

& psl souvenir plak,kami xcukup thai baht puloks.nk withdraw xbleh,pastu msg2 check purse brp rm ada,aku ada rm50 & hubs rm80,so dpt la tukaq dlm 1250 baht & beli t-shirt + fridge magnet tuk sedara & kengkwn.
moral : len kali bwk biaq lebey.aku mengamalkan konsep : guna apa yg ada ,upenya xmenjdk la ...
last2 swipe aje..yg penting bukan kad aku..muahaahahha...

Last night here in Phuket,we dinner kt Kusuma & after that zzzz...

On day 6th after bfast, sambung beli souvenirs...ready to bye bye phuket..nak dtg lagi,.insya allah...



Impiana hotel tu kt tepi ni aje,betui2 mengadap Patong beach

kt sini mlm2 sgt happening..pepagi suma penat xkeje..lengang




Since we xredeem lagi voucher yg dpt tu,we sempat g massage & ready to depart from hotel at 230 pm.flight scheduled at 430pm local time.



 dapat free massage for 1 hour


 the hotel area



Review hotel :

Tharapatong Beach & Spa.

Overall,cleanliness is very good.
Bilik besar ,cantik,very comfortable.
Breakfast plak,alhamdulillah..sedap especially the pancake.
Tapi tapi,the service is not really good.on the last day,aku kan ada voucher 200 baht for food/drink.so,aku g redeem kt restoren dlm tu with hope,dpt tapau cocktail pon best jugak.
Minah yg jaga tu,xpaham bahasa agaknya bila aku ckp,aku nk take away.aku siap bagi since & siap ckp aku dh check out.
aku nye key words nk bagi dia paham is 'take away' ,'check out' ,'airport'..so sgt bengap la kalo ko xpaham aku nk bwk balik..
Bila dia letak dlm glass,aku ckp lagi,nk take away..pastu,leh plak dia reply 'no cup'..so,maknanya ko paham la kan apa aku mintak dari tadi.
aku mmg bengang & terus letak air tu xminum pon.sengal kan ko.bengap betui.rugi xtgk nama dia so that aku leh komplen kt manager ko & xpasal2 ko kena menari tiang plak nanti.. 

Itu jelah trip kali ni..since aku mmg suke adventorous thingy ,so,might consider to come back again..Insya allah..

Phang Nga tour Day 4

As salam..

At last,today jadik jugak la g canoieng kt Phang Nga..so,kali ni,get ready je at 830am.Bfast kali ni tenang aman damai..hari2 mesti pekena pan cake dia yg sgt la lembut & sedap...uish..terliur2 dah ni..

Masa naik van tu,aman je,sampai le tetiba naik 4 org ah-so ..mak aih,tau la kan ,kalo cha-ya naik kan,bising sepanjang jln.don't be offended sbb ini adalah realiti plus experienced keje ngan drg,u can know.dari Patong ke bay dlm 45min,sepanjang jln depa konker van..tensen giler.ingat kami je,skali ada kapel from India & mat salleh ni pon xtahan..msg2 ko tgk aku,aku tgk kau.bila sampai,hubs terus ckp,nk tukar boat...sbb drg ni akan letakkan pick up yg sama in the same boat for the sake sng nk monitor.


ni kt bay b4 naik speed boat-xnmpk plak ferry or big boat kt sini

so,we pon mengadu la ngan bdk ni,& ms dah nak naik tu,budak ni dtg bgtau dah tukar sticker.happy la we all..skali kan..hambik..dia xpaham,p tukar suma org no boat sama..means,kami xdpt lari dr ah-sos..tidakkkk..tensen..pastu,ms nk duk atas boat,siap chop ni,duk blkg sbb speed boat kali ni seating dia lain sket.skali kan..skali kan..ah sos ni duduk sblh kami aje..sobs sobs


sungguh heaven naik speed boat -nak plak duk blkg skali,masyuk


pastu biasa la depa pot pet non stop..sembang2 ,dua from Spore,dua Msia..tp,at d end,jdk baik jgk dgn depa sbb susah nk ttp mulut depa..hati baik,cuma bising tu xtahan..
kt laut xpe,speed boat kuat,ko jerit pon konpem xdgr..kah..kah..

pastu si ah so ni leh plak announce ms dlm boat tu kami ni honeymooners..adui,sabo je la.


apa ntah gua ni,lalu je ni,singgah msk kt cave lain


ni pon xtau gua apa,tp,after gua kt atas,ke gua kt atas eh..speed boat je dpt msk ni..

Pakej tour ni g phang nga island,james bond island,khao ping,panyee,kao kian & lawa island.lunch kt islamik village -floating restoren..ms kenu tu,mmg best,upenya situ perkampungan islam..ada 3500 penduduk islam kt situ.rasa nyesal plak ms kenu tu bg tips sket sgt.patut bg lebih sket sbb depa susah..so,sapa p sana,sila la bg tips lebih ms kenu tu..

tunggu turn nk naik kenu


kenu ni xleh bwk sendiri,drg yg bwkkan

best giiller kenu mamat ni bwk
After kenu,terus bwk g lunch kt floating restoren.tmpt makanan org islam jugak.kali ni mkn hidang.satu meja,6 org.yg xbest tu,xde tomyam,drg serve soup biasa aje.bg aku,ko patut serve ko nye signature tu,baru la best..
& we duduk semeja dgn ah-so's..ha..ha..ha..

yg boleh refill cuma telur dadar & ikan grg tepung



floating restoren after canoeing

Pas kenyang,rest dlm sejam,terus ke James Bond island..ms ni queue pon panjang sbb suma org ala2 nk jadik james bond la sgt..kt sini ada jual souvenir,tp mahai yg ampun..xkose aku.,kalu xsebab kesian kt makcik tu,xde maknanya aku nk beli benda cengkerang kecik tu rega 100 baht seketui..




james bond island
gerai2 kt area james bond island

Lepas james bond,kami ke final stop..rest dlm 1 hour kt pantai..kt sini,swimming aje..best jugak..cuaca redup aje...

dlm speed boat..bersih aje..


santai2 kt Lawa Island,last stop over

Around 330 pm,we dah kena gerak balik bay.Even xsnorkelling,tetap rasa penat jugak la sbb seharian..baju pon xtukar..vikinis tu la aku pki dari pagi smpi petang..cuma tukar legging je lain dari time kt Phi Phi.


lunch at jongceylon

robinson

pastu dh p suma2 island,we rest kt lawa island kot dlm almost 1 hour b4 balik ke bay..mcm biasa,ah sos ttp berckp all d way..& mlm we pegi hard rock cafe near to holiday inn..kt bangra road & survey souvenirs kt belah sana..bleh dikatakan hari2 g jungceylon & baru perasan sopink ni connecting with Robinson & bigger that our mid v+garden+robinson okeh...cepat betui development depa after tsunami..


Phuket tour & Fantasea Day 3

As salam.

Hari ni ,after bfast memsg blur sket nk start ke mana.sbb we dh janji ngan pakcik driver yg pick up kami kt airport tu nk g round phuket city hari isnin.tetiba.,ms jenjln kt pantai after bfast,nmpk plak flyers psl water rafting mcm best.so,we decide nk pegi hari isnin & change schedule.

Cepat2 kol pakcik tu mtk dtg pick up kui 12 pm.actually,pakcik ni jdk personal driver kitaorg coz we malas nk ikut tour kalu stakat nk round town je.siap hubs plan nk sewa moto lagi..pakcik ni charge 1000 baht kt we all.berbaloi jugak sbb keta dia pon Toyota Altis.
dia still bwk we all pegi ke tmpt mcm standard tour lain bwk ,cumanya,kalu kami boring,leh cepat2 move tmpt lain.dia bwk g Karon beach view point...nmpk all beaches kt Phuket..so nice & tmpt ni org tgk sunset.


awal pagi kt patong,nmpk mcm bersih aje kan..sbb bkn peak season..


karon beach point
After Karon,we pegi kilang gems ( boring ), kilang gajus ( boleh rasa mcm2 jenis gajus ),tempat souvenir ,pastu mana ntah lagi..tour tu from 12pm-5pm je sbb nanti kui 630 pm nak pg Fantasea.

kilang gajus

Agak rugi jugak di situ sbb kalu we gerak awai tadi,dpt pg tmpt lain lagi & xdpt bargain plak tu...tp,so far pakcik tu ok.dia layan je.
Pastu,we pegi book water rafting plak.pakej ni ada water rafting 5km,fish spa 30min,atv rides 30 min,elephant trekking 30 mins,elephant & monkey show & halal lunch.price 1250 baht per pax.

Balik hotel,siap2 , dh 630pm van pick up pon sampai..ms tu nmpk mcm Msian,tp tgk mcm sombong je malas la nk tegur bagai.tour kt sini,van mana yg pick up ko,van tu jugak yg akan amik ko.so,org yg sama jugak la ko akan jumpa..


kaunter nk bayar tiket Fantasea

Phuket Fantasea ni start from 930 pm -1030 pm.pick up 630 pm sbb we amik with dinner.Tempat  ni besar gile.dlm nya ada theme park ,ada white tiger zoo which dorang buat tmpt tu jdk sgt menarik.
Actually,klimaksnya adalah show dia yg macam teater.


ada byk betui benda alah ni..kebanggaan drg kot

Masuk je Fantasea ( baru entrance aje ) ,terus speechless..gileeee la besar..tmpt ni xtau nk describe mcm mana,kt luar tu ada cam safari,pastu games,pastu gajah siap touring kt luar tu.
Sampai2 aje,terus g dinner..tmpt dinner ni,masha allah..besaq nk mamps...mcm kt convention pon ada.ada 2 section halal & non-halal..kagum aku kagum..
Harga RM 180 for 1 pax ( include dinner & transfer hotel ).


ikan2 gemuk kt entrance



food hall,ni section kiri..ada lg section kanan..besar mcm convention
food spread siap ada sijil halal lagi

ni lah bentuk rupa hall buffet dinner tu..dlm ni la kami melantak

After kenyang mkn,ada byk masa lagi..so,jalan2 la tgk apa je ada kt sini..uish,,mcm2 ada..since tmpt ni besaq,elok2 abis jalan je,drg dah announce suh msk dewan teater show dah nk start..


kt dlm white tiger zoo..mcm citer


see...tiger ni berjalan2 kt dlm kandang...comey !!!
antara benda2 yg boleh dilihat kt dlm ni..

gajah ni berkeliaran

Masuk ke dewan teater yg besar nk mamps tu,we xleh bwk kamera..we dpt duduk almost kt depan jugak,,best sgt show dia..actually,history about Kamala Beach..siap bwk masuk gajah,ayam,kambing & burung..ada jugak persembahan akrobatik..comey je binatang2 tu berlari2 kt dalam teater hall ikut rentak muzik..
Dewan tu aku rasa boleh muatkan lebih dari 1000 org tuk satu2 masa..aku siap kira row by row ok..he..he..
sayangnya xleh amik pics..we kena simpan dlm locker yg drg sediakan..


kt entrance teater hall

Overall,mmg xrugi pegi sbb lain dari lain..tingat plak time g korea ms g Everland,besar n luas..cuma Everland is theme park,ini plak something like cultural but superb...

Phang Nga jadi Phi Phi tour Day 2

As salam..

Masa day 2,ada plak benda 'lawak' plak pepg buta..aku dh kunci jam nk bgn kui 7am n bfast around 730 am sbb pick up ke Phang Nga katanya kui 830 am.after subuh tu,memsg bantai tido,mmg sedang elok la kui 715 am baru bgn..tgh siap2 tetiba reception kol kata pick up dh dtg.aik...pelik,apesal ko awai sgt,baru 730am masa tu.so,aku ckp la,janji dgn driver kui 830 am..

Tp,we siap2 jugak laju2 n bgtau kt pakcik driver tu.aku tunjuk envelope tour aku...
Kt sana,depa akan bagi envelope & put receipt & tulis besar2 alam kt depan tu the pick up time supaya ko xkonpius..pastu,dia kata,ok..so,aku ckp la kami nk bfast dulu..

Hotel ni prepare american bfast & mostly bihun/mee/nasi dia guna eggs & vege aje.
Tgh sedap bfast tetiba ada plak waitress dtg ckp dh 2 kali van pick up dtg.minah tu mcm nk sound aku plak..eh..ko plak over kan..
So,we pon lari2 g kt reception & tgk driver lain pulak..dia sebut 'Phi Phi' .aku tunjuk tiket aku,tulis 'Phang Nga' ,dia angguk kata betul..aku ada sket confuse,tp,ikut jugak ke van..


Patong Beach
Phi Phi & Phang Nga definitely lain, which Phi Phi snorkelling & Phang Nga canoeing.
Masa tu plak, aku xbwk google yg hubs beli.actually,drg provide google,tp hubs ni so semangat dh siap beli for both of us masa kt Msia.

Dalam van tgk org suma dh tunggu..van dia air cond & besar & bersih. ..Aku rasa xsedap hati lak..so,aku tanya minah sblh aku,from japan & dia tunjuk flyers dia = Phi Phi..oh my !!

wtfcuk....dh silap van..pastu kena la sound sedas ngan hubs sbb dia kata tadi kat list nama driver tu ,dia nmpk nama aku walhal kt receipt is nama dia sbb dia bayo..
so,kalu ikut logik,mana laki tu tau nama aku kan ????skali baru tingat,aku ada kontek thru on9 ngan this 1 tour agen,upenya dia dh set kan date aku today g Phi Phi ,dia mtk driver pick up & dia suh aku bayo ms sampai..kira special arrangement.
tp,aku kan xkonpem ngan agen tu sbb ms kt sana aku xdpt access internet kt blekberi, plus aku dh stop roaming..
upenya,dia mtk org amik aku,mean,driver yg betui mmg p hotel  kui 830am,tp aku dh terlepas ke tmpt lain..driver yg betui tu xtau la pick up sapa..

suasana kt pier ..tgh queue nak naik boat

ni la speed boat kami..ada 3 enjin

Dah smpai kt sana,nasib dpt settle..depa kol tour yg aku dh bayaq smlm tu  n suh aku switch instead of pegi Phang Nga today ,we pegi Phi Phi aje sbb dah xsmpt if nk transfer aku pegi bay ke Phang Nga ..
cumanya,sbb aku xbwk google,so,kena la perli sedas lagi ngan laki aku..hu..hu..

Info : Kt sana ada byk giller stall/kedai yg jual pakej2 tour ni.sepanjang jalan ada.kena la pandai bargain price.ada byk jenis2 tour.basicnya pegi Phi Phi & Phang Nga tu.cuma,tgk la,nk pegi suma island dlm pakej ke or just nk amik part aje.pamphlet ada byk,just tgk & decide..
& pilih plak nk naik long boat ke,cruise ke,speed boat ke..
Nak cepat & adventure,amik speed boat la.aku xmabuk laut pon.cuma enjoy all day long..ahaks!!!

dlm speed boat-mood jadik baik..ha..ha..best sbb tour guide pon gile gile


1st stop kt maya bay-krabi
1st stop kt Maya Bay-sempadan krabi-masa ni speed boat ja dpt stop & dlm 30 mins je sbb dh pack dgn boat//.gpon,beach ni kecik je.ada tmpt lagi best nk stop.aku xingt exactly island nya,tp yg pasti in pakej ,kami ke Maya Bay-Khai Island-Phi Phi ley-Viking Cave ( shooting Pirates & Carribean )-Monkey Island-Phi Phi Don ( lunch kt sini ) -Loh Samah (tempat shooting citer The Beach ).

ada 2 kali snorkelling,1st kena campak tgh laut..aku gelabah sbb xpndi swim & 1st time kena pki life jacket plus xbiasa lagi..ms ni baru tau ada Msian dlm speed boat kami..dlm boat ni leh muat dlm 20 org camtu..best gilloish laju nya..cuaca pon gileeee sporting...tp,aku xmalu sensrg,sbb minah msia tu pon sama 1st time swimming..*give me 5*


kt monkey cave,lepas p viking cave

Kat tmpt monkey ni,xstop pun..boat ni cuma himpit ke arah gua tu & after we feed the monkeys,terus move.nak bg laluan kt boat lain..jdk,kalu amik cruise,mmg xde harapan nk stop sbb besar sgt..mana muat.

kt phi phi don-souvenir murah kt sini

Pas snorkelling, time tu elok la perut dah lapaq..we stopped kt Phi Phi don dlm sejam.ada 2 section,for halal & non-halal .ada spageti,ayam goreng,nasi,soups,veges & fruits.boleh tahan la food nya.ada pak2 arab yg asik la 100 kali nk tnya food tu halal ke tidak.
siap ada pak arab ni dtg kt aku tnya 'are u sure this is halal ? '..dah sah2 drg dah letak sign halal,ko ingat aku tau ke ayam tu dia sembelih halal ke x.konfiden je la ko mkn sbb ada sign tu.kalu xnak jgn makan.pastu,aku tgk kemain lagi dia belasah ayam goreng tu..dasar...

ayam goreng tu aku amik 10 ketui..kih..kih..

Kat Phi Phi ni ada gerai2 jual souvenir & ada lesen PADI jual kt sini.rugi plak xbeli souvenir kt sini.sbb we xbwk cash byk.ye lah,nk kena snorkelling suma,kang hilang padan muka.jadiknya,duit yg ada tu,we beli fridge magnet.so far,sini la kami dpt harga yg plg murah compared to suma tempat kami dah p kt Phuket.Lagi ke dalam gerai,lagi murah leh bargain..but,we cuma ada 1 hour je,mana sempat.dah la,'minah' tour guide ni dh sound,sapa lambat kena kiss dia..ahahha..dia buat betul ok..ada 3 org laki kena kiss dia,srg kiss kt pipi,srg kt mulot..choiii !!!
After that,suma org takut kena kiss,everytime stop,laju je naik boat..ahaha..padan muka ko kan..termsk la laki aku yg cuak..kih..kih..

brader Msian ni baru pas kiss si 'Jennifer' ni sbb lambat naik boat



last stop kt khai island kot namanya
From 1 island ke 1 island actually, xjauh sgt (maybe sbb speed boat ),tp suma nya superb,,,teruja tgk pantai yg clear sesgt..last stop kt Kahi island ke apa ntah..kt sini lama sket stop dlm 1hour + camtu, & we sambung snorkel..kt sini la dpt tgk ikan nemo gediks dtg & jdk peghak la sgt.,.hu..hu..ms ni dh terer sket balance badan pki life jaket..siap eksyen ke tengah laut sbb terujas..

Sambil2 lepak,geng tour ni jaga beg kitaorg,tp kena bayar dlm 115 baht tuk sewa kerusi tu ( for 2 pax )..sambil2 lepak,Jennifer ni siap bwkkan buah nenas & tembikai..gile manis nenas dia tu..sedap sgt..

kt blkg tu la aku snorkelling..crystal clear pantai nya

Masa ni dah 330 pm..mmg ikut schedule,kena gerak dah..budget smpi kt pier 430 pm.we pon dah letih & kenyang..naik boat aje,mata layu ditambah dgn angin sedap gile...terlelap jugak..padahal speed boat kowt..

Dalam boat,mmg ada mineral water & soft drinks free.ada jugak biskut for snacking.aku mmg puas hati la paid RM 120 ( per person) & dpt good servis mcm ni..puas hati sesgt...

Sampai kt pier,van yg pick up tadi dah tunggu & sent us to hotel.Sbb awai lagi baru 530 pm camtu,apa lagi,terjun pool la dulu barang sejam dua b4 kuar dinner kt town..


balik terjun kolam alang2 dh basah

Pastu malam,we pegi Jungceylon shopping kompleks,kt Bangra Road..dlm 15 mins walking aje..terasa la kemeriahan bandar Patong ni..tarian tiang merata2..hu..hu...we dinner kt food court sini je..masa ni dh kui 930 pm,dh nk dekat tutup,tp tukang kedai still layan we all..ada 3 kedai kt dlm food court yang halal kt sini..


Tom Yum goong ,nasi grg tomyam & coffee ice = 30 baht ..sedap gile tom yum tu


kt blkg hubs berdiri tu ada banner tulis 'Husband Day Care,leave ur husband here,we take care of him,u pay the beer'..banyak cantik muka ko kan..


tarian tiang kt bangra road
Kesian aku tgk penari2 tiang ni..mcm desperate giller ko nk dptkan duit.terkangkang2 pastu muka xde feel..mcm ko kangkang tu for the sake of money je..hmm..no komen..mesti ada sebab nape ko end up jadik penari tiang kan..

Ada tu,tgh sedap2 aku amik pic,kena sound ngan tokei tu..eksklusip agaknya dancer ko tu ,padahal aku tgk dah mcm cik pon aje..dia xde la suh aku delete ke apa,tp,aku pon xkose nk simpan ,so,aku je yg delete..hu..hu..

End of Day 2 yg agak penat sbb tour & jalan kaki plak balik hotel from Bangra Road..nak naik tuk tuk rasa xberbaloi sbb dekat sgt..jalan2 main chak chak ngan laki pon best jugak..bkn org kisah pon ko nk buat apa tgh2 jalan kan..muaahahahha...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...