Tuesday, August 17, 2010

My new office..

As salam.

Today is 17/8/2010 & the 7th day of Ramadan.Alhamdullillah,di bulan mulia ini ALLAH lapangkan rezeki saya.Syukur at last dpt tempat keje yg sgt memenuhi citarasa  baik dari segi lokasi ( only 15 m from my house ) ,msk office kul 9pm -5pm sahaje ( suke ),dpt travel juge ( suke lagi ) ,hari2 pakai semi casual  ( i luv jeans ) & sebagainya...

Jadi,journey saya bermula hari ini.My french boss is very nice guy.Gile gile pon ada jugak.He's married to an Indian lady ( India mari) & just got a very cute baby boy. Tapi lum  penah jumpa face to face lagi la.

So,this will be my new workplace sharing with him.We will move to other floor on Dec/ Jan 2011.So,basically maybe a better space for us.But now is still ok since only two of us are here.



I got my own toilet,photocopy ,fax & scanner machine & pantry as well. So mmg hidup kt dlm ni je la.Share with us are colleauges from Spanich,Finland & German representative as well.All of them are very nice lady.kakdg rs cam tgk telenovela mexico pon ada bila drg ni ckp sesama drg. :).



So,this is our unit.Actually our unit ni di kira PNS Delegate ,so only 4 rooms.Ada lagi 7 unit if not mistaken under this company.Cuma kami terpisah sbb tempat ni was build by unit.That's why they will rent the whole 10th floor & fully renovation was done to ensure all staffs are together.Takde la nak kena kuar dari unit saya melawat unit lain .Lagi senang..he..he..

Thats the conclusion for my very 1st day..mood = excited !

Monday, August 9, 2010

Cuci the musical 2nd season


As salam.


Kami mmg suke tgk teater.eventhough last season dh tgk,but this time,watak Ac was replace with Nabil.So,obviously will be something different.Jadi rombongan cik kiah awal2 dh smpi IB & kali ni we ol duk 2nd level.Gelak tak hengat dunia & dewan mmg full house.
Dh msk kali ke 5 dtg IB,kami mmg saja pilih tmpt lain2,at least tau which one yg best nk tgk.kali ni best sbb bila ko kt blkg,nk berdiri pon xde sapa kisah.

Congrates to the production.Kali ni no pic's with the artist since they were rushing for the next performance at 8pm.Takpe,x kempunan sbb last season dh byk amik..he..he..
yg kempunan si aza la,sbb dia punya la meroyan nk amik pic ngan afdlin tu.masa ni member baru kawin je..mood perantin baru ..husben dia ditugaskan amik pic.

with them who are always there for good & bad days...

adik aimy & her fren..


Kali ni show kul 3 ptg,so xde la nk dress bagai..pki simple je,janji formal.gelak to d max..puas hati ok..

Saturday, August 7, 2010

Final working day at Sunway Lagoon

As salam..
Today is the day ! My final day here.giller xsangka...Hari ni dh xpakai uniform lagi.dah lama xpakai baju kurung / kebaya.hari ni mood nk melaram & amik gambar byk2 utk kenangan..Owh,my farewell lunch was last week since masa tu we ol x busy for account closing..akaun dept la katakan...si kl kipochi yg setkan tmpt suma.dia tnya aku nk ´mkn apa..aku demand nak thai thai sbb mmg sedap situ..1st time mkn ms chinese new year,pastu aku p la 2,3 kali..xleh slalu,kopak poket nanti..kl ni kepoh2 ,tapi hati baik,biasa la tu..hik..hik..

D pic's during my farewell on 30/7/2010 at Thai Thai Pyramid.Thanks to all who belanja me...

IT dept


Treasury-stef & team dia

ni team aku



kami ramai2..aku suke pic ni..


ni lunch ngan PA ceo & staff dr sunway group
aku saje beli cup cakes bagi kt suma org..

sedih nk blah tp at the same time..hepi tu..looking fwd for new job...

Friday, August 6, 2010

Slash concert @ lagoon

As salam,

This week is my final working session . Rasa sedih la jugak.Lama jugak bertapa kt sini ,around 2 & half years jugak la. Ingatkan dulu,xbertahan lama..he..he..Jadi,di minggu2 terakhir ni,hand over semua dh settle,dh update semua dlm drive & files .senang nanti kalo ada org baru masuk..Kebetulan,ada konsert Slash on thursday, harus la pegi tgk.free kan..dok tmpt VIP lagi..ada la mamat dr negara mana ntah mabuk & wat perangai..bonzer kt situ pon xlarat nak layan die...ntah hape2 la ..opening by Search & masa ni xde crowd sgt,so dpt dok depan stage dgn aman.ms tu baru kui 6pm camtu,start je kui 7pm..org dh start ramai..aku terus la larik g tmpt VIP...
Pukul 8pm,org dh start penuh kt surf pool & kami dpt spot baik punye..heh..



aku g ngan lk..we stay smpi 930,terus blk..plg hit mesti la lagu 'sweet child of mine' tu..ms tu,pakat2 nyanyi..wah,so the retro..sbb aku dok tmpt vip,di ulang VIP...kih..kih,jdk,aku melayan konsert dgn aman damai dgn xyah pkir sapa la pijak kaki aku nih...

sempat lagi tu b4 balik

Overall = best !

Sunday, August 1, 2010

MTV live in Msia & happy2 at Lagoon

As salam.

Last nite was really really fun.Ada MTV Live on stage at Lagoon.Last year xattend pon.Dat time mcm xde feel je,mcm xexcited..dat time ada Estranged,Pixie Lott,Kasabian &; All American Reject performed..dis year was Bunkface,Wonder Girls,Tokio Hotel & Katie Perry..Mmg besh giller & enjoy all nite long..Upenya ended at 2 am ,tp we blk around 12.30 am ( we booked d hotel since we planned 2 enjoy at Lagoon on my final week of working there )Wonder girls re-performed for another shoot with d crew..tp,bagus jgk blk awal coz kalo blk lambat,confirm pengsan nanti..

See,we are d crew!!!!

masa ni dh penat berdiri-si wonder girls xmuncul2



Owh..gonna miss dis !!

ujan lebat ,drg ni snggup sesak.aku rest la kt bwh khemah..xkose

Lets d pics explain eveything...

& d next day we again went to Lagoon ( seem this will be d last free entry as staff ),so i just fully utilised d benefit ..

I did'nt have d courage to try d swing rides..mcm takut giller.shammy mmg berani,so we ol just tgk jek die tunggang terbalik try semua rides & bungy jumping..tp,at least puas hati gak dpt try lagi kt extreme park mcm atv & archery.overall happy & happy .. :)

actually,aku penah la naik sbb suma staff WAJIB ..wajib try all rides.everytime ada benda baru,xkira la apa dept pon,ko kena try..in fact ,ms lagoon buat commercial iklan,aku penah join jadik tukang sorak..ahaha..sbb ms tu aku baru join + xde menda nk wat,marketing mintak aku join,..

wajin la ada bff


penutup at lagoon..

aku xbuat pon bungee jumping.si shammy ni mmg gile kentang buat suma benda eventhough spinal dia ada prob.we jerit2 dari atas bridge bg support..kah..kah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...