Thursday, March 25, 2010

Umrah

As salam.

My parents pegi umrah + ziarah ke Cairo for 15 days.My mak ngah & cousins are joining them.Umrah ni dh tertangguh since last year & my cousins are supposed to go together,tp last minutes adik drg yg pegi.Insya allah,ada rezki,one day we ol pun nk pegi.
Alhamdulillah,ni bukan 1st time gak my parents p sana.dah penah buat haji jugak.syukur la dpt rezki,dpt la depa p sana lagi..actually,ayah aku ada la ajak aku p since aku pon xde komitmen pa pe (x kawen lg la tu ),tp sbb aku baru msk opis baru-susah nk cuti + kewangan still xcukup even ayah aku willing to top up,tp,org kata,kalu rezki tu mesti p kan..insya allah,aku akan ke sana jugak..amin,,

Kami adik beradik + cousins dh gathered kt KLIA awai2 tp blk awai sket la since flight drg kul 1 am.Paksu aku sefamili pon ada.one thing about family aku,we mmg rapat esp belah ayah aku.rapat kami bkn la,like ko tiap2 minggu gathering ke apa.even memsg duk kl,tp jarangggg la sgt nk jmpa.tp,any occasion ke like kenduri ka apa ka,msg2 xpenah xtunjuk muka.mesti ada,,,

even adik aku yg tiap2 thn blk msia tu,time dia nk fly back,mesti akan ada yg turun sama,saja2 mai jenguk.maybe sbb parents aku dh mcm parents ke 2 depa.nak2 anak mak ngah aku la.dulu,my late pak ngah keje with sultan brunei,so,anak2 kt perlis,ayah aku yg dekat,apa2 semua refer kt ayah aku sbb abah depa nun jauh...

Snap sket saje..msg2 dah ngantuk.dah penat asik pot pet..yg lelain tu sibuk dok mengejar anak2 msg2 yg buas jelajah seluruh klia tu..

p/s : Alhamdulillah,drg dh selamat & dah selamat blk pon..Moga ALLAH terus limpahkan rahmat & peluang utk my parents g sana lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...