Friday, January 16, 2009

CNY @ Jogoya Starhill

As salam.

Today,my boss,Mr Adron belanja our Finance team kt Jogoya Starhill.Its like 'makan besar' for Chinese n celebrate New Year kot.This time bos la belanja..Tapi nanti after msk ofis lepas chinese New Year,ada lagi makan2.drg kata ni mcm penutup utk New Year drg la.

So,journey to Jogoya ,we ol dlm 11 org termasuk 3 intern..Drg ni pon lagi several weeks kt Sunway..so,boleh la jd farewell jugak..Kul 6 pm we ol dah chow takut jam.Nak kuar awal,bos kata die tak nak org tau we ol celebrate sbb die cuma blanja kitaorg..kang ada yg kecik hati..camno tu..

My car ada 3 trainees yg ikut skali..we ol speed dlm 30 mins dah smpai kt Starhill n around 7pm dah kt dlm..best tau situ..aku mcm was was..giler halel ke x..skali aku nmpk ada malays & org tu claim kata halal -pork free-tp drg serve liquour-to be safe aku mkn seafood je & belasah udang galah byk2+tempura smpi nk muntah-minum air kelapa punya la bykkkk.....sume fresh seafood n yummy !..best sgt..we ol lepak until tutup la..tp smpi 9.30 pm jek..

So,this the pics yg sempat snap..maklum la,msg2 dah jadik naga..lapor!




lamb ni dia buat upon request-so,aku tunggu je tgk dia buat..sedap dowh.


udang ni kan,aku xingat brp kali aku bgn p amik..ha..ha..


ni masa dh nak balik-anak vivian tu drg charge rm10 je..maybe sbb adron ada membership kad kot


aku dh ckp kt lk,tulun la jgn buat rambut cenggini-nmpk ah so sgt dah..ahahah..
alhamdulillah--kenyang....

Saturday, January 10, 2009

KLIA

As salam

Hari ni my youngest sis yg kt US tu nak fly back.She's on holiday for 3 weeks n since all of her frens balik msia,so die pon balik la..padahal baru dalam 3 mnths kot pegi..home sick la kunun.dia ni jenis xberenggang ngan our parents.anak last plak tu.kekdg,leh tdo skali kt katil ngan mak ayah.ntah pa pe.dari dulu,dpt boarding school ja,tolak..last2 amik,dekat Msia xnak p,smpi ke US nun org antor hang.

Adik aku ni muka nak sama ngan aku.ada iras,tp versi kecik.akak aku panggil togel..pokok togei tu,sbb dia kurus keding,siap msk spital org ingt form 1.dia suka gelak kuat -sama la mcm aku.siap ms msk skool dulu ( kami suma adik beradik p sek sama k) -nasib muka aku n kakak atas aku ni xsama-bosan kowt nanti ada plak cikgu nk tnya-& nasib beza aku n adik aku jauh,tp,ada plak cikgu perasan muka kami nak sama-adik aku kata,eh,ada cikgu tnya,aku adik hang ka-giller ada cikgu perasan kewujudan aku-mesti sbb aku notti dulu-ngesnges-

Pastu bley plak,classmate aku tu,adik dia classmate adik aku.aku p beraya umah dia,adik dia leh usya aku-last2 aku tnya-dia nk tau aku ni ada adik ka-sbb aku tau adik dia sek aku dulu-mmg sah la kan..adui.bosan..

Tapi,dlm byk sama-adik aku lg pandai la-aku pon pandai gak-ahaha-aku pemalas-biasa la tu-xkan suma nk bijak.dlm famili pon,aku srg ja bukan science stream..aku akaun..giller xsuke sains.spm pon lepas2 je sains.aku fokus subjek penting sbb nk amik akaun kan..

Her flight dlm kul 11 pm camtu ke Spore n transit ke Narita then direct flight ke Michingan n Detroit..Syok kan dapat merantau n travel camtu..ye lah,kita ni takde chance,so dpt tgk adik sendiri pon jadi la..

Anyway,ni la photo yg sempat snap malam tu..kitaorg 3 beradik plus my parents jek yg antar kt KLIA..dulu masa first pegi,satu kampung hantar..he..he..Tapi,b4 die blk sana.,my parents sempat la buat kenduri sket untuk die kt kampung..


aku suke plak sbb kebaya ni..nmpk slim sket..               








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...