LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Saturday, December 12, 2009

Saya & Remy Ishak

As salam..

Chewah,bikin panazzz je tajuk..xsepanas kisah remy yg kena belasah ms Teater Natrah..isk,nasib pg 1st day,kalo xmesti Remy muka lebam xleh nk amik pic dgn sy..ekeleh..

Aku mmg suke teater.Tp,kena la best..Kali ni dpt dok kt dpn & close to stage..suke la dpt tgk depan..ms Cuci,PGL & sirah junjungan nun di atas awangan..aku pon xpasti nape nk tgk natrah,sbb maya karin kot & of coz Remy..semua pon tau,Remy kan howt stuff now..toing..toing...

lagi satu syiok g IB ni sbb dress code dia kan formal,so xke ko rs best giller rs ekslusip xhengat,suma org lawa kebom,encem2 ,kemas msk tgk..kan best cenggitu..
cam biasa,pas opis,berdesup g umah bff kt damansara,mandi,tukar baju,mekap,terus amik wuduk standy so that dh smpi IB xyah queue,,tau la IB ni,surau nya kecik la amat +telekung takat 2,3 lai..sedih la part ni..patut ko besarkan la sket..ye dok..ms tu aku nmpk melissa saila-cun la dia without mekap-nak maghrib gak dia ms tu.
aku kalo g teater,mmg akan dinner kt sana-kalu show mlm la.sbb for me,food dia boleh tahan sedap-rasa semua la cukup +reasonable price.ms ni ko leh la nmpk artist2 ni lepak mkn..mcm ms p tgk sirah junjungan tu...siap nmpk datuk k lagiks..ahaks..

Rasa sungguh ayu pki dress

tmpt wajib pose
ex-colleaugeu aku pon ada,sblh kanan-raha


kali ni xdpt selinap celah2 queue..amik dari depan je.maya karin kecik je orgnya+cuns meletops..remy laks,melayu asli betui muka dia..kitaorg saja la panggil2 nama dia -ms ni kan nur kasih tgk howt-kwn aku dok panggil2 dia adam..vongoks tul..eheh...
sekian,laporan.

Thursday, November 12, 2009

My Besday

As salam.

Mesti la tiap2 tahun suma org celebrate b'day kan..Lain la kalo tetiba lahir 29/2 ,jdk 4 thn skali baru sambut b'day.Kalo aku,xkira nk jugak celebrate ,selamba la 28/2 or 1/3 jadik b'day xrasmi..kan..kan..

Mcm biasa,opis yg baik hati mesti akan wat punya.xyah nk surprise2 dah..this time share dgn Stef -she's on 8/11.last year,rsnya stef cuti sbb tu dia xde dlm list kot..oleh sbb we ol ckp xkisah nk kek apa ,maka kek yg drg beli xbest..ha..ha..next year kami mau kek besar ya .. :p..xmalu...

kongsi kek

kt opis yg buruk

tepuk2 malu2 sbb ms tu ceo aku siap lalu plak kt situ

dgn lina-kami dua sama nama
 Awek cun ni nama dia sama ngan aku..ass mgr tuk lost world base kt kl.kami bf gak tau,,tp jarang dpt jumpa sbb dia bzz bee buat sales.slalu ada chance nk lunch,mesti p mkn best2 kt luar sunway.mkn best tu = gerai makcik yg food dia best2 tp murahhhh giller...heaven..


Sambung2 lg smpi mlm kt surf beach-kebetulan staff b'day gath for Sept,Oct & Nov babies fall on my bday..lagiiii sukkeeee..kalu ada gathering mcm ni,ko jgn harap dpt blk awal eh..siap hr tunggu amik sign k.
Tapi,kali ni aku ikhlasss turun sbb besday aku..hu..hu..

Sunday, November 1, 2009

Cuci & Cuci lagi


As salam...

Owh..tgk kt atas ni apa...ye,after test yg xbest tu,kami g Istana Budaya n layan the theater..It was superb..gille best..fully satisfied to the max..rasanya dah tegang urat2 mulut ni sbb gelak..owh,hilang segala resah gundah gulana..wah,gitu...

Anybody yang still thinking nk g ke x,g la tgk..konpem kepala yg berserabut akan automatik segar bugar..& what makes me really happy????
-
-
-
-
-
-
-
-

Becoz of this..owh,aku mmg poyos!!ha..ha..i like..
Alkisah,mmg xleh queue amik pic ngan artist kalo xbeli poster.4 me,cheit..nk beli poster tu nk buat apanya..pastu tgk guard tu mcm overlook,berdesup la join queue amik..puas hati den !!


Hans mmg ensem kot..pastu member2 cina opis aku tgk aku letak kt FB,depa kata ni bf aku..wahahaha..kes xkenai la ni..
payah nau nk suh depa tgk camera buruk aku tu kan..
with bff

Sunday, February 15, 2009

PGL the musical


with bff la ..harus..
Puteri Gunung Ledang is back !!!Mmg since first season nak sgt tgk show ni..Ms first time tu,kt UiTM lagi n some more kalo pg tgk,takde transport n plg penting,nak tumpang tido kt mana la pulak kan..maklum la kite budak hostel n tak mo la tumpang2 umah sewa kengkwn tgh2 malam..So,pendam kan aje la until la 2nd season..pun tak dpt jugak..tiket sold out!So,agaknya dah rezki kan,for the 3rd season...ms tu,otw p opis la..tgh2 jam kt Jalan Tun Razak kt IJN,tetiba nampak die nye promo kt billboard and its state this will be last season for Tiara to perform as Princess..what???apa lagi,terus amik no phone Ticket Axcess and pepg dah msg aimy suh die kol where i can get the tickets..

n coincidentally,tiket cuma boleh beli kt IB or else kt any Axcess counter which 1 of them kt Piramid...yeay!!!best sgt..so,terus pg Piramid..n sgt la terkezut sbb most of tiket sold out even ms tu baru awal Jan..after check,yg available cuma RM 33 n RM400++..hem..takkan la nak beli yg mahal tu..lari budget la plak..so,terus kol my cousin yg penah pegi tgk and she bought RM33 tickets whether its worth for me to buy,since for me,if end up cant see anything,better cancel..but then.die kata,ok jer..so,terus beli la..nasib dpt row depan jugak..can u believe???all sold out..n we dpt on Thursday malam..

On the show ,mmg tak tau nak ckp..10 stars la..rs cam nak jerit n standing ovation to them..puas hati sgt n if i had the chance,nak lagi tgk..puas hati sgt..very entertaining n superb!!!caya lah..hope Tiara stay jadi PGL or else tak yah buat lagi n create something new...




aku rasa tiara sgt howt mlm tu




aku mmg suke giller kowt..nanti kalu ada nk tgk lagi..tp,dgr2 mcm dah penutup nih..kalu ada,org lain yg take over..eh,best ke org lain jdk puteri ?? & stephen rahman mcm mana...he..he..

Friday, January 16, 2009

CNY @ Jogoya Starhill

As salam.

Today,my boss,Mr Adron belanja our Finance team kt Jogoya Starhill.Its like 'makan besar' for Chinese n celebrate New Year kot.This time bos la belanja..Tapi nanti after msk ofis lepas chinese New Year,ada lagi makan2.drg kata ni mcm penutup utk New Year drg la.

So,journey to Jogoya ,we ol dlm 11 org termasuk 3 intern..Drg ni pon lagi several weeks kt Sunway..so,boleh la jd farewell jugak..Kul 6 pm we ol dah chow takut jam.Nak kuar awal,bos kata die tak nak org tau we ol celebrate sbb die cuma blanja kitaorg..kang ada yg kecik hati..camno tu..

My car ada 3 trainees yg ikut skali..we ol speed dlm 30 mins dah smpai kt Starhill n around 7pm dah kt dlm..best tau situ..aku mcm was was..giler halel ke x..skali aku nmpk ada malays & org tu claim kata halal -pork free-tp drg serve liquour-to be safe aku mkn seafood je & belasah udang galah byk2+tempura smpi nk muntah-minum air kelapa punya la bykkkk.....sume fresh seafood n yummy !..best sgt..we ol lepak until tutup la..tp smpi 9.30 pm jek..

So,this the pics yg sempat snap..maklum la,msg2 dah jadik naga..lapor!




lamb ni dia buat upon request-so,aku tunggu je tgk dia buat..sedap dowh.


udang ni kan,aku xingat brp kali aku bgn p amik..ha..ha..


ni masa dh nak balik-anak vivian tu drg charge rm10 je..maybe sbb adron ada membership kad kot


aku dh ckp kt lk,tulun la jgn buat rambut cenggini-nmpk ah so sgt dah..ahahah..
alhamdulillah--kenyang....

Saturday, January 10, 2009

KLIA

As salam

Hari ni my youngest sis yg kt US tu nak fly back.She's on holiday for 3 weeks n since all of her frens balik msia,so die pon balik la..padahal baru dalam 3 mnths kot pegi..home sick la kunun.dia ni jenis xberenggang ngan our parents.anak last plak tu.kekdg,leh tdo skali kt katil ngan mak ayah.ntah pa pe.dari dulu,dpt boarding school ja,tolak..last2 amik,dekat Msia xnak p,smpi ke US nun org antor hang.

Adik aku ni muka nak sama ngan aku.ada iras,tp versi kecik.akak aku panggil togel..pokok togei tu,sbb dia kurus keding,siap msk spital org ingt form 1.dia suka gelak kuat -sama la mcm aku.siap ms msk skool dulu ( kami suma adik beradik p sek sama k) -nasib muka aku n kakak atas aku ni xsama-bosan kowt nanti ada plak cikgu nk tnya-& nasib beza aku n adik aku jauh,tp,ada plak cikgu perasan muka kami nak sama-adik aku kata,eh,ada cikgu tnya,aku adik hang ka-giller ada cikgu perasan kewujudan aku-mesti sbb aku notti dulu-ngesnges-

Pastu bley plak,classmate aku tu,adik dia classmate adik aku.aku p beraya umah dia,adik dia leh usya aku-last2 aku tnya-dia nk tau aku ni ada adik ka-sbb aku tau adik dia sek aku dulu-mmg sah la kan..adui.bosan..

Tapi,dlm byk sama-adik aku lg pandai la-aku pon pandai gak-ahaha-aku pemalas-biasa la tu-xkan suma nk bijak.dlm famili pon,aku srg ja bukan science stream..aku akaun..giller xsuke sains.spm pon lepas2 je sains.aku fokus subjek penting sbb nk amik akaun kan..

Her flight dlm kul 11 pm camtu ke Spore n transit ke Narita then direct flight ke Michingan n Detroit..Syok kan dapat merantau n travel camtu..ye lah,kita ni takde chance,so dpt tgk adik sendiri pon jadi la..

Anyway,ni la photo yg sempat snap malam tu..kitaorg 3 beradik plus my parents jek yg antar kt KLIA..dulu masa first pegi,satu kampung hantar..he..he..Tapi,b4 die blk sana.,my parents sempat la buat kenduri sket untuk die kt kampung..


aku suke plak sbb kebaya ni..nmpk slim sket..               








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...