LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, December 24, 2008

New Year +Exchange gifts

As salam.

New Year is coming and might as well christmas.Since my off ni 80% is Chinese,so they choose to celebrate this 2 days with exchange gifts + makan2..so,all of Finance Dept (around 20++) get ready the gift n 2 days before christmas we tukar2 la.even kita Islam tak celebrate,tp,as respect them,so we just ikut la but bukan nak meraikan mcm drg la..Me,beli organiser n ms exchange tu,dpt Sheaffer mechanical pensil ,..ok la kan..my hadiah tu,bdk trainee yg dpt..pastu that nite, we all had makan2 kt Pizza Hut Piramid..meriah jugak la..
So,ni la pics yg sempat snap...

3 bdk belah kanan tu intern.si lk tu kan,yg boss aku  buat peace kt dia tu slalu kena kacau.dia jenis xleh org peluk2 dia,even girl,so boss aku slalu kaco dia..






itu je lah,sekian..aku trus berdesup blk kl sbb dh lambat ms tu...

Sunday, December 7, 2008

Birthday Celebration

As salam..

Kali ni nak citer pasal my belated besday.It's on 12 Nov.Syukur kerana diberi peluang untuk terus hidup dan semoga akan terus di berkati olehnya.Memandangkan dah tua,rasanya,tak de la nak mintak org kasi hadiah.Org kata 'thought that count'.Alhamdulilah,ramai la yg wish my besday (tanda nya org ingat) and celebrate jugak with my colleauges,ex-colleauges n my good fren.My family jauh di mata,nun kt Perlis,yg penting ingatan kan..

My colleauges kt office planned to celebrate my besday.Since kt sini ada 3 besday bash,so we celebrated together on 11 Nov tu.Kebetulan,Secret Recipe was celebrating drg nye 11th anniversary,so anyone buy cake on that day will get one free.And we all plan pakai baju Sunway ramai2 and mcm biasa la nyanyi2 n potong cake..best la dpt makan indulgence cake lagi.Teringat last year ms kt previous office,MAFC, my good frens buat surprise yg sama jugak n dapat sebiji kek indulgence.Tp,kali ni kena share 3 org..he..he..takpe,yg penting,org ingat kan.
with Gene,besday die 1 week b4 me

ini la finance team at Sunway..tp,Vivian not around sbb on maternity leave
Adron tu boss besaq finance..idola tuh,sbb dia slalu sgt encourage aku habiskan studi acca tu..aku ni bebal plak,amik exam ntah bila nk pass kan..hu..hu..


Minah yg plg kanan tu kan,amoi tu suka jerit2 tau..ms aku baru msk,dia eksyen nk mamp..pastu jenis tengking2 org..dh la aku duk sblh dia..mean,partition sblh dia,pekak telinga dgr dia ckp ngan supplier tau..aku slalu la kutuk2 dia ( dlm hati ..ha..ha.. ) sampai la one day,ntah apa kes ntah,aku sound dia blk..terkedu member..since that,tetiba dia jadik baik ngan aku..ahaha..klako..timing sket minah ni..

Yg blkg dia tu,Kl,bebdk panggil minah kepoh..dia suke nk amik tau psl org..muka nmpk,muda,tp anak dah 2 kot.dia nye kepoh tu,mak aih,pening aku..mcm tetiba dia leh tnya ko,"eh,u bonus dpt brp eh"..sbb kt sini,ko nye bonus tu ikut appraisal ko la kan..pastu nk jugak tau brp gred ko dpt..sabor je la..

sblh dia tu, LK,senior kt situ.ni depa dua aku kata kontrak smpi mati sbb dh berbelas thn keje situ..bak kata Lk,nanti dia naik wheel chair amik hadiah sempena persaraan.kekeke..Lk ni baikkkkk sgt,selalku mengalah...aku suke la ngan dia...

Yg pki tdg tu kak mas.dia ni pon hangin gak kekdg..memula timing je ngan aku..aku kan jenis,kalo ko ek,aku pon maleh..eheh..tp,lelama ok plak..

Pastu,saja nak recap blk the moments ms keje kt co lama..same kan kek nye..he..he..

indulgence ni bos aku yg sponsor..best kan boss aku..   



Masa kt co lama ni,we ada geng tau - G13 nama nya.gile cam bebdk kan..padahal dh jadik mak bapak org dah.bkn apa,ms tu mafc lum berkembang pesat,,baru build up...so ,we very close la to everybody.G 13 ni adalah tmpt lunch sesama.kekdg g dinner skali..so to happen,bila aku resign,geng dh berpecah2 sbb nya ms tu jgk,ada new floor kt tmpt lain..sedih tau sbb aku syg sgt & miss la time2 best dulu..tsk..tsk..

Then,on Thursday we had a small makan2 la with my good fren kt ofis lama.Yg lain susah nak turn up since dah ada family sbb buat after office.
After that,biasa la hadiah2 dari my fren.

Dalam byk2 tu,surprise yg paling menjadi of course from my bff..After exam kt KDU tu,since amik extra leave,so,nak lepaskan tension,we all p OU tgk movie 'Selamat Pagi Cinta'.Ok la citer tu..so..so..After that ms kt Nando's i did'nt know that 2 budak nih dah plan nak celebrate my besday since dah nak dkt sebulan kot.Tetiba Juan dtg bwk kek n si Aimy dah tersengih2..terharu akak tau..he..he..

yg pakai tudung purple is dinan,sblh nya aimy (they are sisters) n sblh me is juan...




Add caption

Extra hot nandos

Ni mmg bff aku la.aimy ni kwn aku since kt uitm s.alam.kami sebilik,pastu sekelas.p mana berdua..yg pasti,we end up kwn berdua even ms tu rmi la kwn lain.aku slalu lepak umah dia.siap jdk umah no 2..giler xmalu kan..pastu adik dia pon dh jdk kwn aku gak..lepak je..dia p UK,aku pon keje.ms dia p UK bkn ulu kelang tu,aku jdk lone ranger,tp xkisah sgt sbb ada je member,aku kan peramah..tp,ttp,kolling2 KL-London-KL tu..smpi lecterur aku ckp,ish..ish..u all ni kan,xleh separate...gitu...kami jugak digelar kembar ataupon bwg putih bwg merah-bkn maksud aku bwg putih sbb aku jahat sket-eh,bwg mana ntah yg jahat-tp nk describe kami ni asik ke hulu hilir berdua.

Yg si laki tu plak,dia pon class mate gak.mamat ni jenis timing gak nk kwn ngan org.pastu,ntah mcm mana aku & aimy leh baik ngan dia.kami ni la tukang kejut dia suh p kelas.siap ada skali kan,org test kul 12,dia dtg lg 30 min nk abis test..nasib test,bukan final..kami kwn dari juan ni menapak naik bus,siap turun naik sesama lagi bus pink kt sek 2 tu smpi la dia ada lesen,kami tumpang keta sport mak dia,pastu dia beli Mazda,kami la yg naik..kira we kwn ngan dia bukan sbb harta..gitu la..kan..

sekian,aku & frens...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...